23:41 20 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (80)
  55451

  Evitarea pericolului unui război nuclear trebuie să fie unul din subiecte discutate în cadrul summitului celor cinci state din cadrul Consiliului de Securitate al ONU, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. Problema neadmiterii unui război nuclear urmează să fie discutată la summitul celor cinci state ale Consiliului de Securitate al ONU, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  "Problemele stabilității strategice reprezintă o parte a acelei agende, care necesită niște pași urgenți, extraordinari și neordinari, însă într-un plan mai general e vorba de supraviețuirea omenirii. Pentru prima dată după mai mulți ani experții vorbesc despre posibilitatea unui război nuclear. Este inacceptabil", a declarat Lavrov jurnaliștilor.

  Șeful diplomației ruse a reamintit că în perioada sovietică președintele URSS, Mihail Gorbaciov, împreună cu președintele SUA, Ronald Reagan, au adoptat o declarație în care se menționează că într-un război nuclear nu pot exista învingători, iată de ce nu trebuie admisă declanșarea lui.

  “Le-am propus colegilor noștri americani să-și reafirme această poziție în noile condiții. A trecut peste un an și jumătate sau chiar doi ani, însă nu am primit niciun răspuns”, a menționat Lavrov.

  “Consider că această problemă trebuie să fie abordată de liderii celor cinci state”, a subliniat el.

  Mai devreme, președintele SUA, Donald Trump, a răspuns pozitiv la întrebarea legată de participarea lui la discuțiile legate de controlul asupra înarmărilor cu Rusia, China, Franța, Marea Britanie în New York. Inițiativa organizării acestei reuniuni a venit din partea președintelui Rusiei, Vladimir Putin. La sfârșitul lui ianuarie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că în favoarea summitului s-au pronunțat China și Franța.

  Тема:
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (80)

  Tematic

  Macron: Franța şi Rusia vor menţinerea acordului nuclear cu Iranul
  Putin: cinci state cu arme nucleare trebuie să oprească amenințarea ”războiului global”
  Va vota Parlamentul iranian ieșirea din Tratatul de Neproliferare Nucleară?
  Donald Trump a promis să creeze în SUA “cele mai puternice forțe nucleare din lume”
  Putin: Armele nucleare pot deveni „ineficiente”, dar Rusia are arme hipersonice - VIDEO
  Senator rus, despre imitarea de către SUA a atacului nuclear asupra Rusiei
  Preşedintele Hassan Rouhani: Iranul nu va încerca să se doteze cu arme nucleare
  Tagurile:
  Consiliul de Securitate al ONU, război nuclear, Război, Serghei Lavrov

  Știrile Zilei