10:39 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  15110

  Serghei Lavrov va discuta la Moscova cu Péter Szijjártó despre criza politică internă ucraineană și problema drepturilor minorităților etnice din Ucraina, precum și despre protejarea drepturilor creștinilor din Orientul Mijlociu.

  BUCUREȘTI, 12 mar – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, se va discuta pe 18 martie la Moscova cu omologul său ungar, Péter Szijjártó, despre reglementarea crizei din Ucraina și situația din Orientul Mijlociu, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAE, Maria Zaharova.

  “Pe 18 martie, la Moscova va avea loc o întrevedere a ministrului Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, cu ministrul Relațiilor Economice și Afacerilor Externe al Ungariei, domnul Szijjártó. În cadrul negocierilor urmează să fie abordate problemele politice ale relațiilor ruso-ungare, cu un accent pe realizarea înțelegerilor încheiate pe 30 octombrie 2019 la Budapesta, în cadrul întrevederii președintelui Federației Ruse cu prim-ministrul Ungariei”, a declarat Zaharova în cadrul briefing-ului de azi.

  Ea a mai menționat că în cadrul întâlnirii „va avea loc un schimb de opinii în legătură cu un șir de subiecte internaționale de actualitate, inclusiv problema reglementării crizei interne din Ucraina, asigurarea drepturilor minorităților naționale din Ucraina, precum și situația din Orientul Mijlociu, inclusiv în contextul inițiativei ruso-ungare de acordare, în comun, a unui sprijin comunităților creștine din această regiune”.

  Tematic

  Fermierii români, puși la pământ de stat. De ce pleacă în Ungaria
  Parlamentul ungar și Duma Rusiei vor proteja minoritățile etnice din Ucraina
  Handbal feminin: după victoria împotriva Ungariei, România a fost învinsă de Rusia
  Viktor Orban: Ungaria nu va retrage militarii din Irak
  Parlamentul European, un nou vot împotriva Poloniei și Ungariei
  Viktor Orban, la cuțite cu PPE din cauza votului împotriva Ungariei
  Ungaria, care are relații economice cu Rusia și China, lăudată de Merkel pentru perfomanță
  Românii care vor să revină în țară, probleme mari: decizia Ungariei
  Tagurile:
  Serghei Lavrov, Rusia, Moscova, Péter Szijjártó


  Știrile Zilei