19:20 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  4679180

  Rusia va ajuta Italia, trimițând în special specialiști și echipamente necesare pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

  BUCUREȘTI, 22 mart - Sputnik. Rusia va ajuta Italia, trimițând specialiști și echipamente necesare pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Președintele rus Vladimir Putin a avenit cu o propunere în acest sens catre premierului Giuseppe Conte în timpul unei discuții telefonice, anunță serviciul de presă al președinției ruse .

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Алексей Дружинин

   Vladimir Putin i-a propus premierului italian Giuseppe Conte să ofere asistență în lupta împotriva pandemiei coronavirusului , anunță serviciul de presă de la Kremlin, sâmbătă, 21 martie.

  „Interlocutorii au examinat situația din jurul pandemiei coronavirusului, precum și măsurile luate de cele două țări pentru a preveni răspândirea infecției. Vladimir Putin și-a exprimat sprijinul pentru liderii și oamenii din Italia din cauza situației epidemice foarte dure din această țară ", a declarat serviciul de presă.

  Președintele rus a confirmat disponibilitatea de a trimite ajutor rapid în Italia și a specificat liniile generale ale acestei asistențe.

  "În special, există planuri de a trimite mijloace de protecție, sisteme mobile [...] pentru a dezinfecta transportul și terenurile, echipamentele medicale și alte echipamente, precum și brigăzile specialiștilor ruși din regiunile italiene cele mai afectate", se spune în comunicatul de presă.

  Transportul specialiștilor și echipamentelor va fi încredințat Ministerului Apărării din Rusia, care intenționează să utilizeze avioanele Forțelor aerospatiale ruse.

  M.Conte i-a mulțumit Rusiei pentru asistență, se arată în declarație.

  Apărarea Rusiei creează un grup special de aviație

  Un grup special pentru aviație care va oferi ajutor în Italia începând cu 22 martie este pe cale să fie creat în Rusia, a declarat Ministerul rus al Apărării.

  Forțele aeronautice vor transporta opt brigăzi mobile de medici militari și virologi, precum și echipamente medicale în Italia.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)

  Tematic

  Putin și Xi Jinping au discutat despre coronavirus
  Kremlinul, despre testarea lui Putin la COVID-19
  Italia, bilanţ şocant: peste 37000 de infectări (+4670), peste 600 morţi în doar 24 ore
  1.500 de români întorși din Italia vor fi puși în carantină în hotelurile din Mamaia
  Situație alarmantă în Italia: aproape 800 de decese în ultimele 24 de ore
  Putin i-a îndemnat pe cetățeni să nu creadă în fake-news
  Putin, despre coronavirus: Trebuie să fim gata pentru orice scenariu
  Tagurile:
  coronavirus, Rusia, Italia, Vladimir Putin

  Știrile Zilei