12:02 04 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (605)
  747190

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat un set de măsuri social-economice în condițiile pandemiei de coronavirus.

  BUCUREȘTI, 25 mar – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat un set de măsuri de natură social-economică într-un mesaj adresat națiunii, în contextul pandemiei de coronavirus.

  Șeful statului a subliniat că statul trebuie să acționeze la înaintare, iar scopul principal este viața și sănătatea tuturor cetățenilor.

  În cadrul acțiunilor pentru susținerea economiei, a întreprinderilor și cetățenilor, președintele a propus următoarele măsuri:

  - Pentru prevenirea răspândirii coronavirusului următoarea săptămână este declarată nelucrătoare cu păstrarea salariului. Toate structurile vitale, inclusiv transportul, autoritățile publice, medicina își vor continua activitatea.

  - În următoarea jumătate de an vor fi oferite toate plățile și beneficiile sociale fără prezentarea a unor adeverințe.

  - Toate îndemnizațiile pentru veteranii de războim în legătură cu aniversarea a 75 de ani de la Victorie, urmează să fie achitate până pe 9 mai.

  - Plățile pentru concediu medical nu trebuie să fie mai mic de salariu minim pe lună.

  - Îndemnizațiile de șomaj vor fi echivalate cu salariul minim pe economie.

  - În cazul diminuării veniturilor lunare cu peste 30 la sută, cetățeanul va beneficia de o vacanță la creditele de consum și ipotecare.

  - Pentru afacerile mici și mijlocii vor fi amânate plățile impozitului pe o jumătate de an, în afară de TVA și contribuțiile pentru asigurare.

  - Președintele a solicitat guvernului și Băncii Centrale să propună și să adopte măsuri suplimentare pentru o dezvoltare durabilă a sectorului real al economiei, inclusive garanțiile de stat.

  - Moratoriu pentru șase luni la falimentul întreprinderilor aflate în situații dificile.

  - Toate veniturile sub formă de dobânzi sau dividente, care pleacă peste hotare, vor fi impozitate cu 15 la sută.

  - Dobânzile din depozitele bancare vor fi impozitate cu 13 la sută.

  Președintele i-a îndemnat pe ruși să nu se bazeze pe principiul “va trece și așa”, ci să urmeze toate recomandările pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

  Numărul total al persoanelor bolnave de COVID-19 în Rusia a ajuns la 658 (dintre care 410 sunt la Moscova), 29 persoane s-au însănătoșit, iar 122 mii se află sub supraveghere medicilor.

  Тема:
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (605)

  Tematic

  Vladimir Putin promite că va ajuta Italia să lupte împotriva coronavirusului
  Putin a vizitat un spital cu pacienți suspectați de COVID-19
  Putin: Săptămâna următoare va fi nelucrătoare, iar salariul va fi păstrat
  Tagurile:
  Vladimir Putin


  Știrile Zilei