09:29 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (668)
  714100

  Vladimir Putin a înaintat un set de măsuri care trebuie luate în plan global pentru combaterea pandemiei și a consecințelor ei socio-economice.

  BUCUREȘTI, 26 mar – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a propus în cadrul summitului extraordinar al G20 un set de măsuri care trebuie luate pe plan global pentru combaterea răspândirii coronavirusului dar și diminuarea consecințelor socio-economice ale pandemiei.

  Summitul G20 a demarat astăzi și se desfășoară în regim de teleconferință.

  Astfel, șeful statului rus a propus crearea unui fond special, sub egida FMI, și oferirea fiecărui membru al fondului dreptul de a recurge la împrumuturi din aceste mijloace.

  “În legătură cu acest fapt, ne-am putea gândi la înființarea unui fond special, sub egida FMI, care va fi finanțat, în primul rând, din mijloacele băncilor centrale – emitente de valută care intră în coșul FMI, iar apoi să oferim fiecărui membru al FMI să împrumute aceste mijloace din fond proporțional cu ponderea lui din economia națională cu o dobândă zero pe un termen lung”, a spus el.

  De asemenea, Vladimir Putin a propus elaborarea unui plan comun pentru restabilirea economiei afectate de coronavirus; crearea unor “coridoare verzi”, libere de războaie comerciale și sancțiuni; introducerea moratoriului la restricționarea schimbului de mărfuri de primă necesitate.

  Vladimir Putin participă la distanță la summitul G20
  © Sputnik / Алексей Дружинин

  Potrivit lui Putin, problemele legate de coronavirus vor fi urmate de șocuri mult mai mare decât criza din 2008 și 2009, iar sancțiunile comerciale doar vor agrava recesiunea.

  În legătură cu acest fapt, liderul rus a îndemnat statele din grupul G20 să-și consolideze eforturile pentru accelerarea procesului de dezvoltare a vaccinului împotriva coronavirusului.

  Unul din principalele riscuri ale pandemiei, consideră Putin, este șomajul pe terman lung. Dinamica lui va deveni un indicator cheie al eficienței măsurilor anti-criză, a adăugat președintele.

  Тема:
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (668)

  Tematic

  Putin: Săptămâna următoare va fi nelucrătoare, iar salariul va fi păstrat
  Putin anunță un set de măsuri sociale și economice în contextul pandemiei
  Putin a propus impozitarea cu 15 la sută a dividentelor externalizate
  Tagurile:
  G20, Vladimir Putin


  Știrile Zilei