08:37 17 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  6910

  Agenția Internațională de Presă ”Rossiya Segodnya” anunță că aderă la Alianța de luptă contra noului tip de coronavirus.

  CHIȘINĂU, 27 martie - Sputnik. AIP ”Rossiya Segodnya” s-a alăturat Alianței împotriva coronavirusului, creată de Fondul rusesc de Investiții Directe (FRID), Uniunea Rusă a Industriașilor și Antreprenorilor (URIA), Grupul Yandex și Mail.ru, potrivit serviciului de presă al Agenției.

  Kremlinul
  © Sputnik / Tabyldy Kadyrbekov

  AIP ”Rossiya Segodnya” va participa activ, acordând sprijinul informațional necesar al proiectelor Alianței”, este precizat într-un comunicat al serviciului de presă.

  Primul proiect comun al FRID și AIP ”Rossiya Segodnya” în cadrul luptei împotriva coronavirusului a fost publicarea în Rusia a ”Ghidului pentru prevenirea și tratarea noilor infecții cu coronavirus COVID-19” - prima publicație din lume care descrie în mod cuprinzător experiența acumulată în domeniul prevenirii și controlului, diagnosticului și tratamentului, precum și îngrijirea pacienților infectați.

  Manualul a fost întocmit de Prima Clinică Academică a Școlii Universitare de Medicină din provincia Zhejiang, pe baza datelor clinice și a experienței Republicii Populare Chineze în lupta împotriva coronavirusului. FRID, AIP ”Rossiya Segodnya” și Universitatea Secenov au efectuat traducerea și publicarea rapidă a lucrării în Rusia. Acesta este distribuit gratuit instituțiilor medicale, întreprinderilor și tuturor specialiștilor interesați.

  "Instrucțiunile pentru prevenirea și tratarea noilor infecții cu coronavirus COVID-19" sunt disponibile pentru descărcare accesând: https://rdif.ru/data/file/COVID_19_Book.pdf.

  Directorul general al MIA ”Rossiya Segodnya”, Dmitri Kiselev, a dat asigurări că Agenția își va folosi toate resursele pentru a informa oamenii despre coronavirus.

  ”Am decis să ne alăturăm Alianței pentru a folosi toate capacitățile noastre, toate resursele Agenției noastre internaționale pentru informarea cât mai promptă și mai corectă a oamenilor în această perioadă dificilă și pentru căutarea de noi practici de combatere a coronavirusului. Acum este datoria noastră profesională, responsabilitatea noastră comună", a declarat Kiselev.

  Directorul general al FRID, Kirill Dmitriev, consideră că o condiție necesară pentru obținerea victoriei asupra coronavirusului este informarea cât mai obiectivă și mai operativă a cetățenilor privind situația actuală și despre măsurile luate pentru combaterea răspândirii virusului.

  ”Profesionalismul și eficiența înaltă a AIP ”Rossiya Segodnya” vor consolida în mod semnificativ Alianța și vor susține calitativ suportul informațional al proiectelor sale. Agenția și-a demonstrat deja capacitatea de a căuta noi practici și apordări în procesul de informare a publicul despre acestea, editând, împreună cu FRID, o versiune a unui manual în limba rusă privind combaterea coronavirusului, care are o valoare de neprețuit a experienței obținute în cadrul clinicii din China, care a fost în fruntea luptei împotriva noului virus. Încredere, eficiență și informații de înaltă calitate a RIA Novosti și Sputnik, membri ai AIP ”Rossiya Segodnya” au fost întotdeauna cei mai buni, iar acum rămân cele mai complete surse de știri pentru oameni”, a declarat el.

  Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul стопкоронавирус.рф.

  Tematic

  COVID-19. Tătaru: ”Medicii cu simptome ușoare vor continua munca la spital”
  Salvini amenință cu scoaterea Italiei din UE: „E un cuib de vipere și șacali!”
  Fost premier britanic cere un guvern mondial care să lupte cu coronavirusul
  Ministrul Sănătății din Marea Britanie, testat pozitiv cu Covid-19
  Coronavirus: Italia încă nu a atins vârful infecţiilor – peste 700 morţi într-o singură zi
  Această țară europeană ar putea fi afectată de coronavirus mai grav decât Italia
  Evaluare Națională și Bac 2020: se amână până în toamnă?
  Tagurile:
  COVID-19, Rossiya Segodnya

  Știrile Zilei