02:24 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  13820

  Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, și secretarul de stat american, Mike Pompeo, au purtat o conversație telefonică în timpul căreia au discutat situația legată de pandemia coronavirusului.

  CHIȘINĂU, 1 apr - Sputnik. Serghei Lavrov și Mike Pompeo au discutat la telefon problema pandemiei coronavirusului. Acest lucru este anunțat într-un mesaj publicat pe site-ul Ministerului rus de Externe.

  ”Pe lângă conversația telefonică dintre președinții Rusiei și Statele Unite cu câteva ore mai devreme, miniștrii de externe au continuat să facă schimb de opinii cu privire la situația mondială cauzată de pandemia coronavirusului”, este menționat într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

  Mike Pompeo
  © AP Photo / Manuel Balce Ceneta
  Părțile și-au confirmat intenția de a contribui la punerea în aplicare a deciziilor Summit-ului G20, care a avut loc pe 26 martie în format de conferință video.

  De asemenea, au discutat situația internațională, inclusiv situația din sfera stabilității strategice, reglementarea în Siria și unele probleme ale relațiilor dintre Moscova și Washington.

  Pe 30 martie, președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Donald Trump, au avut o conversație telefonică în timpul căreia au discutat despre pandemia coronavirusului și situația de pe piața mondială a petrolului.

  Tematic

  Lavrov a discutat cu Cavusoglu situaţia creată în jurul Sputnik Turcia
  “Fetelor, sunteți bolnave” – de ce Georgia s-a speriat de vizita lui Lavrov
  Lavrov: Siria are tot dreptul să lupte cu teroriștii în Idlib
  Lavrov: Tentativele SUA de a negocia cu teroriștii sunt inadmisibile
  Lavrov: Cele cinci puteri trebuie să discute despre evitarea războiului nuclear
  Tagurile:
  Serghei Lavrov, Mike Pompeo

  Știrile Zilei