21:59 30 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  550130

  Când va decola avionul rusesc care va furniza ajutor medical în Statele Unite, în lupta împotriva epidemiei de coronavirus, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului.

  BUCUREŞTI, 1 apr - Sputnik, Doina Crainic. Un avion rusesc care va transporta echipamente medicale în Statele Unite ar putea decola înainte de sfârșitul zilei de marți, a anunțat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

  Potrivit acestuia, partea rusă a luat inițiativa de a oferi ajutor Washingtonului în contextul crizei create de epidemia de coronavirus.

  „Donald Trump a acceptat cu recunoștință această asistență umanitară”, a declarat purtătorul de cuvânt, citat de Sputnik France

  Ieri președintele american a anunțat că autoritățile ruse au trimis în Statele Unite un „avion foarte, foarte mare, plin cu echipamente medicale”, pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului.

  La rândul său, Peskov a subliniat că, oferind asistență Washington-ului, Rusia speră ca Statele Unite va face același lucru dacă Rusia va avea nevoie.

  Aproape 180.000 de cazuri confirmate în SUA

  Statele Unite sunt astăzi țara cea mai afectată de Covid-19 din lume, cu 177.452 de cazuri confirmate și 3.440 de decese, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

  Duminică, 29 martie, Donald Trump a declarat că mortalitatea din cauza coronavirus în SUA va atinge un vârf „probabil” în două săptămâni. Potrivit Dr. Anthony Fauci, consilier al președintelui american în problema pandemiei, Covid-19 ar putea cauza „între 100.000 și 200.000” de decese în Statele Unite.

  Tematic

  Rusia a dezvoltat un test de înaltă precizie pentru Covid-19
  Rusia a prezentat medicamentul împotriva COVID-19
  Rusia, preocupată de proximitatea laboratoarelor SUA pentru arme biologice
  Coronavirus în Rusia: 302 noi cazuri, trei decese
  Trump: Rusia a trimis în SUA un „avion foarte mare” cu echipamente medicale
  Tagurile:
  coronavirus, SUA, Rusia


  Știrile Zilei