11:33 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (897)
  13630

  Rusia și SUA vor continua să coopereze în combaterea pandemiei noului coronavirus, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

  BUCUREȘTI, 2 apr – Sputnik. Rusia este gata să coopereze în continuare cu SUA în combaterea pandemiei coronavirusului, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

  © Sputnik / The Ministry of Defence of the Russian Federation

  “Am remarcat declarația Departamentului de Stat al SUA în privința importanței eforturilor comune în combaterea coronavirusului. În special, în aceasta s-a menționat că “ambele state au acordat reciproc ajutoare umanitare în trecut fără a avea îndoieli că li se va răspunde cu reciprocitate în viitor. E timpul să lucrăm împreună pentru a învinge un dușman comun, care amenință viața fiecăruia din noi”. Împărtășim în totalitate o astfel de abordare. Acum a venit timpul să lucrăm împreună!”, a declarat Zaharova în cadrul unui briefing.

  Miercuri, în New York a aterizat un avion rusesc An-124 (Ruslan) cu ajutoare umanitare din Rusia. Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, a anunțat că la bordul navei se află toate echipamentele necesare pentru salvarea viețelor americanilor, substanțe de dezinfectare, ochelari, măști și aparate de respirare. De asemenea, el și-a exprimat că SUA, la rândul lor, vor acorda un ajutor similar Rusiei când va fi nevoie.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (897)

  Tematic

  Putin și Trump au discutat despre combaterea COVID-19
  În SUA a aterizat un avion cu ajutoare umanitare din Rusia - Video
  Când va pleca spre SUA avionul rusesc cu echipamente medicale
  Tagurile:
  SUA, Rusia, Maria Zaharova


  Știrile Zilei