00:18 28 Mai 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.72
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (892)
  58471

  La Moscova a demarat o nouă procedură de tratarea a bolnavilor de COVID-19, prin transfuzia plasmei sangvine, prelevată de la persoanele care s-au însănătoșit.

  BUCUREȘTI, 9 apr – Sputnik. Institutul de Medicină de Urgență „N. V. Sklifosovski” și spitalul orășenesc nr. 52 au utilizat primele proceduri de transfuzie bolnavilor de COVID-19 a plasmei sangvinei, prelevate de la persoanelor tratate de infecția coronavirsului.

  Anunțul a fost făcut de viceprimarul capitalei ruse pentru problemele dezvoltării sociale, Anastasia Rakova.

  “Urmărim în continuare experiențele colegilor din alte state, studii similare s-au desfășurat cu succes în China, Germania și SUA. Sperăm că noua metodă va ajuta să luptăm mai eficient cu pandemia coronavirusului”, a declarat Rakova.

  În sângele pacienților însănătoșiți sunt prezenți anticorpi, iată de ce aceasta poate fi utilizată în tratament. Primii donatori au devenit 11 pacienți care s-au tratat de COVID-19, iar de transfuzie au beneficiat cinci pacienți.

  Noua tehnologie a fost aprobată de comitetul clininc pentru combaterea pandemiei.

  Rakova a menționat că plasma unui donator este suficientă pentru tratarea a 1-3 pacienți cu coronavirus.

  “Așa cum spun medicii, cel mai mult contează înțelegerea și sensibilitatea potențialilor donatori. Cu cât mai multă plasma vor putea pregăti specialiștii, cu atât mai multe persoane vor putea fi salvate”, a declarat viceprimarul.

  Pacienții însănătoșiți, care au acceptat să doneze plasma sangvină, vor fi supuși unui examen medical strict. Sunt obligatorii rapoartele medicale cu privire la rezultatele negative pentru HIV, hetapita B și C, hemograma, analiza biochimică a sângelui, analiza a anticorpurilor specifice pentru SARS-CoV-2 și alte cerințe obligatorii.

  Specialiștii vor verifica puterea răspunsului imun – în ce măsură va fi utilă plasma pentru alți pacienți.

  „Cel mai important este să stabilim în ce stadiu al bolii, în ce doză și în ce combinație cu alte mijloace, plasma de convalescență va avea cel mai mare efect”, a adăugat Andrei Bulanov, specialist șef de transfuzie la Departamentul de Sănătate din Moscova.

  În același timp, directorul institutului “Sklifosovski”, Serghei Petrikov, a anunțat că plasma persoanelor însănătoșite este transfuzată, mai întâi de toate, pacienților aflați într-o stare gravă.

  “Se face conform tabloului clinic. Se bazează pe datele tomografiei computerizate, pe datele cu privire la starea respirației acestui pacient și a răspunsului inflamator, în ce măsură e important. Respectiv, acei pacienți care se află la această limită, între ventilația non-invazivă și tranziția spre ventilația invazivă, sunt principalii beneficiari ai aceste plasme”, a explicat specialistul.

  Numărul total al persoanelor bolnave de COVID-19 în Rusia a ajuns la 10 131, aproximativ 700 de pacienți s-au însănătoșit, 76 au decedat. La Moscova au fost înregistrați 6698 pacienți, 313 s-au însănătoșit, iar 38 au decedat.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (892)

  Tematic

  Mișustin: Rusia a distribuit testele pentru COVID-19 la peste 30 de țări ale lumii
  Putin: Rusia are suficientă experiență în depășirea crizelor
  Coronavirus în Rusia: 1459 de cazuri noi și 13 decese
  Tagurile:
  coronavirus, Rusia


  Știrile Zilei