04:17 26 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  10111

  Rossiya Segodnya, Centrul rus de informare cu privire la coronavirus și site-ul stopcoronavirus.rf lansează un proiect media comun special, care va prezenta povești ale medicilor și personalului medical care se află zilnic în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

  BUCUREŞTI, 10 apr. - Sputnik, Doina Crainic. Începând de vineri, agenția de ştiri RIA Novosti, ca parte a Rossiya Segodnya, va publica prima parte dintr-o serie de articole: „Virusul pe care îl vom învinge împreună. Poveștile medicilor”, articole care vor apărea o dată sau de două ori pe săptămână.

  „Agenția noastră consideră că, în această perioadă dificilă, este important ca toată lumea să îi sprijine pe cei care duc cea mai grea luptă acum - medici, paramedici, infirmiere şi asistenți medicali. Depinde de noi toți, de înțelegerea noastră și de disciplina noastră pentru ca această perioadă să nu devină mai dificilă pentru eroii noștri din prima linie”, a declarat directorul general al agenţiei Rossiya Segodnya, Dmitry Kiselev, citat de Sputnik France.

  În acelaşi timp, Sofia Maliavina, CEO al Priorităţi Naţionale ANO, responsabilă cu funcţionarea site-ului stopcoronavirus.rf, a declarat că scopul acestui proiect special este să prezinte zilnic povești de viaţă ale celor care luptă zilnic pentru a salva fiecare viață.

  În timpul discursului său adresat guvernului și oficialilor regionali la începutul acestei săptămâni, președintele rus Vladimir Putin a subliniat importanța pe care o are personalul medical și activitatea acestuia în lupta împotriva coronavirusului și a anunţat alocarea unor sume suplimentare pentru trei luni începând cu aprilie: între 20.000 şi 80.000 de ruble (272-1,087 dolari) pentru personalului medical care tratează pacienții infectați cu coronavirus.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Covid-19: situaţia pe plan global - lumea se îndreaptă spre o recesiune economică severă
  COVID-19 în România: 441 de cazuri noi de îmbolnăvire
  În Rusia se aplică un nou tratament împotriva COVID-19
  Londra: cartierele cu cele mai multe şi cu cele mai puţine cazuri de Covid-19 - hartă
  Comunitatea eurasiatică luptă împotriva COVID-19
  Tagurile:
  Rossia Segodnya, Medici, coronavirus

  Știrile Zilei