13:12 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1129)
  18560

  Rusia îndeamnă alte state să se abțină de la politizarea pandemiei coronavirusului, în special în raport cu OMS și unele țări, a declarat Serghei Lavrov.

  BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Moscova îndeamnă alte state să se abțină de la tentativele de a politiza subiectul coronavirusului și acțiunile Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat marți ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  “Vreau să atenționez în privința tentativelor de a politiza subiectul coronavirusului, acest lucru se observă nu doar în raport cu OMS, dar și în adresa unor țări. M-aș concentra acum asupra unor pași concreți pentru eradicarea pandemiei, răspândirii ei, minimalizarea daunelor, mai întâi de toate, asupra sănătății și vieții oamenilor”, a spus Lavrov într-un interviu oferit presei străine.

  Potrivit șefului diplomației ruse, OMS continuă să joace „un lor coordonator important, ajutând la combaterea pandemiei”, fapt care a fost reflectat în rezoluția consensuală a Adunării Generale a ONU și declarația finală a summitului extraordinar al G20.

  Mai devreme, președintele SUA, Donald Trump, a amenințat din nou cu ieșirea SUA din Organizația Mondială a Comerțului (OMC) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Trump a criticat ambele organizații pentru că, în opinia lui, acestea dăunează intereselor SUA. În special, potrivit lui, OMC a sprijinit acțiunile comerciale “neloiale” ale Chinei împotriva SUA, iar OSM “a fost prea concentrată asupra Chinei”, chiar dacă primește cea mai mare parte a finanțării din partea SUA. În legătură cu acest fapt, Trump a promis să revadă contribuțiile americane la OMS.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1129)

  Tematic

  Lavrov: Cele cinci puteri trebuie să discute despre evitarea războiului nuclear
  Lavrov și Pompeo au discutat problema epidemiei de coronavirus
  Lavrov se va întâlni la Moscova cu ministrul de Externe al Ungariei
  Tagurile:
  coronavirus, OMC, OMS, Serghei Lavrov


  Știrile Zilei