11:49 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  9841

  Reprezentantul Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a vorbit în cadrul unei conferințe video despre asistența oferită Moldovei de către Federația Rusă.

  © Photo : Пресс-служба мэра и правительства Москвы
  CHIȘINĂU, 24 apr - Sputnik. Reprezentantul Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a susținut joi o conferință de presă în care a vorbit despre problemele de actualitate ale politicii externe a Federației Ruse, abordând mai detaliat subiectul asistenței acordate de Rusia țărilor din spațiului post-sovietic, în special țării noastre.

  Potrivit lui Zaharova, săptămâna trecută a fost marcată de un eveniment semnificativ în relațiile moldo-ruse. Pe 17 aprilie, a fost semnat un acord interguvernamental pentru oferirea Chișinăului a unui împrumut de stat din partea Rusiei. Având în vedere condițiile de pandemie, documentul a fost semnat la distanță, între viceministrul rus al Finanțelor și ambasadorul Moldovei la Moscova, a subliniat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

  ”Sprijinul acordat Moldovei în aceste vremuri deloc ușoare este unul necesar și foarte oportun”, a subliniat Zaharova.

  În afară de aceasta, pe 19 aprilie a fost finalizată operațiunea comună de acordare a ajutorului umanitar ruso-chinez pentru Moldova. Un avion militar de transport AN-124 Ruslan al Forțelor Aeronautice Ruse a adus din Shanghai la Chișinău peste 50 de tone de marfă medicală fabricată în China pentru a lupta împotriva coronavirusului. Marfa a inclus truse de diagnostic, aparate de dezinfectare, echipamente de protecție, respiratoare și o serie de alte mărfuri necesare.

  "Sperăm că asistența oferită va ajuta Moldova să facă față noii infecții cu coronavirus și să depășească toate consecințele pe care le provoacă", a concluzionat Zaharova.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

   

  Tematic

  Coronavirus în Rusia: 5236 de cazuri noi în ultimele 24 de ore
  Putin: situația privitoare la coronavirus în Rusia este pe deplin sub control
  Un avion al Forțelor Aerospațiale din Rusia a adus în Moldova produse medicale din China
  Tagurile:
  Moldova, Rusia, Maria Zaharova


  Știrile Zilei