20:11 03 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.50
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Cel de-al Doilea Război Mondial. Marea Victorie din 9 mai (45)
  605142

  Excelența Sa Ambasadorul Federației Ruse în România, împreună cu diplomații misiunii diplomatice ruse au depus coroane de flori la memorialele ostașilor sovietici în Jilava, Giurgiu și Călărași.

  BUCUREȘTI, 25 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Ceremoniile de depunere de flori marchează începutul unei acțiuni commemorative dedicate celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

  Pe 24 aprilie 2020 Ambasadorul Rusiei în România Valery Kuzmin și diplomații misiunii diplomatice ruse au depus coroane de flori la memorialele ostașilor sovietici în Jilava, Giurgiu și Călărași.

  În cadrul primei etape a acțiunii care se va desfășura în lunile aprilie – mai 2020, diplomații Ambasadei vor depune flori la 19 monumente dedicate ostașilor sovietici căzuți pe teritoriul României în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, informează Ambasada Rusiei în România.

  Zilele trecute, Centrul Rus de Știință și Cultură de la București a lansat cartea intitulată sugestiv ”Nimeni nu este uitat, nimic nu se uită”.

  Cartea este dedicată aniversării a 75 de ani de la Marea Victorie în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

  ”Noi nu am evitat deloc să pătrundem în problemele istorice un pic dificile. Voi știți că Ziua Victoriei se sărbătorește în România și în alte țări ale Europei pe data de 8 mai. La noi, în Rusia, se sărbătorește pe data de 9 mai și am dedicat articolul special de ce avem două sărbători, două date pentru acest lucru”, a subliniat directorul Centrului Rus de Știință și Cultură de la București.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Cel de-al Doilea Război Mondial. Marea Victorie din 9 mai (45)
  Tagurile:
  Ziua Victoriei


  Știrile Zilei