04:52 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  30941

  Patriarhia Rusă îndeamnă la introducerea în Rusia a unui moratoriu la avorturi în perioada pandemiei de coronavirus.

  BUCUREȘTI, 2 mai – Sputnik. Comisia patriarhală pentru familie, protecția maternității și copilăriei a propus instituirea unui moratoriu la avorturi în Rusia pe perioada pandemiei.

  Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill
  © Sputnik / Рамиль Ситдиков

  Secretarul responsabil al comisiei, preotul Fiodor Lukianov, a declarat agenției RIA Novosti că “avortul face parte din operații planificare, nu este o procedură de tratare și este periculoasă pentru sănătatea mamei și a copiilor care vor veni ”.

  “Considerăm că în condițiile coronavirusului operațiile de întrerupere a sarcinii ar putea contribui la răspândirea COVID-19 atât printre  femeile care au săvârșit avort și membrii familiilor, cât și printre personalul medical”, a spus el.

  Lukianov a îndemnat “nu doar clinicile de stat, dar și cele private să renunțe la întreruperi de sarcini în perioada pandemiei și în acest fel să diminueze riscurile pentru femei și membrii familiilor lor”.

  “De asemenea, susțin recomandările ministrului Sănătății, Mihail Murașko, de suspendare în clinicile de medicină reproductivă a protocoalelor FIV în legătură cu situația epidemiologică generală”, a adăugat reprezentantul comisiei patriarhale.

  Poziția oficială a Bisericii Ortodoxe Ruse în raport cu avorturile constă în eliminarea lor din sistemul de asigurare medicală obligatorie, fapt cerut în mai multe rânduri de Patriarhul Kirill și alți reprezentanți ai BORu.

  Tematic

  Alabama: Medicii vor fi condamnați la 99 de ani pentru efectuarea avorturilor
  Patriarhul Daniel: Dacă vom continua cu avorturile, vom pieri ca popor
  Avortul - 42 de milioane de vieți curmate: principala cauză a morții în 2018
  Trump la ONU: Critică avorturile și susține decriminalizarea homosexualității
  Putin: În Rusia s-a redus numărul avorturilor
  Patriarhul rus cere interzicerea avorturilor
  Tagurile:
  Pandemie, Biserica Ortodoxă Rusă, Avort


  Știrile Zilei