05:49 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  27890

  Ambasada Rusiei în SUA a condamnat acordarea premiului Pulitzer publicației New York Times pentru o serie de materiale antirusești.

  MOSCOVA, 5 mai – Sputnik. Ambasada Rusiei în SUA a condamnat decernarea premiului Pulitzer pentru marialele antirusești ale publicației New York Times.

  Marți, comitetul organizatoric al Premiului Pulitzer a înmânat un premiu în categoria “Jurnalismul internațional” publicației New York Times pentru “o serie de istorii captivante, scrise cu asumarea unui risc sporit, care scot la iveală niște acțiuni violente”, admise de conducerea rusă.

  Ambasada Rusiei menționează că acum trei ani NYT a mai primit un premiu pentru demonizarea Rusiei.

  “Comitetul organizatoric își asumă o mare responsabilitate atunci când remarcă în acest fel materialele antirusești în care se conțin niște afirmații care au fost respinse în mai multe rânduri nu doar de oficialii ruși, dar și de viață. Dacă există ceva, care „ar implica mari riscuri”, e vorba doar de reputație”, se spune într-un comunicat al misiunii diplomatice ruse, publicat pe Facebook.

  Ambasada consideră că seria de articole ale publicației este “o colecție de fabricații rusofobe nediluate, care pot servi drept obiect de studiu al creării unor fapte false”.

  Mai devreme, radio Sputnik a anunțat că purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că a fost declanșată o adevărată “pandemie a fake-urilor”, îndreptate împotriva Rusiei.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  În Rusia o parte a restricțiilor vor rămâne până la obținerea vaccinului
  Coronavirus în Rusia: 10581 de cazuri noi în ultimele 24 de ore
  Rusia se pregătește de Ziua Victoriei - galerie foto
  Coronavirus în Rusia: 10.102 cazuri noi în ultimele 24 de ore
  Tagurile:
  Premiu, Rusia, SUA


  Știrile Zilei