18:18 03 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.50
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Cel de-al Doilea Război Mondial. Marea Victorie din 9 mai (45)
  10641

  Păstrarea adevărului istoric, grija față veterani și educația patriotică trebuie să fie în responsabilitatea politicienilor, a menționat Valentina Matvienko.

  CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. Spicherul Consiliului Federației, Valentina Matvienko, a declarat că e nevoie să obținem o recunoaștere a victoriei asupra nazismului în cel de-al Doilea Război Mondial drept un patrimoniu mondial al omenirii. Această declarație a fost făcuta joi, în cadrul unei videoconferințe, organizată de centrul media “Rossiya Segodnya”, dedicată Victoriei.

  Valentina Matvienko
  © Photo : предоставлено пресс-службой Совета Федерации

  “Trebuie să ne propunem ca victoria asupra nazismului în acest război cumplit să fie recunoscută de întreaga umanitate drept o moștenire mondială, iar monumentele ostașilor-eliberatori – un patrimoniu. E datoria noastră sacră”, a subliniat Matvienko, fiind citată de RIA Novosti.

  Ea a reamintit că în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, statele cu diverse sisteme ideologice și politice au reușit să-și depășească divergențele pentru a se uni în lupta împotriva răului.

  “Merită să conștientizăm odată în plus acele lecțiile ale Victoriei și semnificațiile ei”, a spus Matvienko.

  Politicienilor le revine obligația, în opinia ei, să păstreze adevărul istoric, să aibă grijă de veterani, de educația patriotică. Toate acestea, potrivit Valentinei Matvienko, vor asigura un viitor prosper umanității și o vor apăra de noi războaie mondiale.

  “Îndemn colegii din parlamentele naționale și adunările interparlamentare să se implice în activitatea comună de reconfirmare și păstrare a adevărului istoric pentru viitoarele generații”, a declarat spicherul rus.

  Comisiile Consiliului Federației, potrivit ei, deja au pregătit o adresare parlamentarilor către comunitatea internațională de Ziua Victoriei. Aceasta urmează să fie examinată la cea mai apropiată ședință a Senatului, planificată pentru ziua de 20 mai. În afară de aceasta, în prezent decurge pregătirea unei declarații similare a președintelui Uniunii Interparlamentare și a fost coordonată o declarație a Adunării Interparlamentare a statelor membre ale CSI.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Cel de-al Doilea Război Mondial. Marea Victorie din 9 mai (45)

  Tematic

  Presa occidentală, despre rolul URSS în război. Diferența dintre ieri și azi
  Peskov, despre planurile președintelui Rusiei pentru ziua de 9 mai
  Șoigu a vorbit despre acțiunile care vor avea loc în Rusia pe 9 mai
  Stalingrad: Mărturii din Moldova despre lupta care a schimbat cursul războiului mondial
  Povestea inelului unui artilerist german
  Tagurile:
  URSS, Rusia, Valentina Matvienko


  Știrile Zilei