19:11 03 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.50
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Cel de-al Doilea Război Mondial. Marea Victorie din 9 mai (45)
  20880

  Peste 1,1 milioane de persoane au interpretat piesa Ziua Victoriei, care a devenit un simbol al sărbătorii de 9 mai.

  BUCUREȘTI,  10 mai – Sputnik. Peste 1,1 milioane de persoane din 60 de țări au interpretat cântecul “Ziua Victoriei” în limba lor natală, anunță serviciul de presă al partidului “Rusia Unită”, care este organizatorul acestei acțiuni.

  Pe site-ul special este disponibil serviciul karaoke și o traducere în limbile popoarelor care locuiesc în Rusia și ale altor țări ale lumii (peste 100 de limbi). Participanții la acțiunea “Ziua Victoriei în mai multe limbi” pot înregistra pe site propriul videoclip cu interpretarea piesei, să-l publice pe rețele de socializare și să participe la un concurs. Cea mai bună înregistrare va fi prezentată la posturile de televiziune centrale ale Rusiei.

  „Rezultatele campaniei Ziua Victoriei în mai multe limbi au depășit toate așteptările. Peste 1,1 milioane de persoane din mai multe țări și din toate regiunile Rusiei au participat la acțiune și au interpretat cântecul în mai multe limbi. Peste 50 de mii de participanți și-au expediat înregistrările. Cele mai bune vor fi publicate pe site. Cel mai important este că acțiunea noastră a confirmat odată în plus unitatea și frăția tuturor popoarelor Rusiei și celor din fosta Uniune Sovietică, cu eforturile cărora acum 75 de ani a fost obținută Victoria”, a declarat adjunctul secretarului consiliului general al partidului Alexandr Hinștein.

  În total, în această campanie au participat 60 de țări. Ea va fi prelungită până pe 11 mai. În limba georgiană faimoasa piesă a fost interpretată de Diana Gurțkaia. În Kuzbass cântecul “Ziua Victoriei” a răsunat în premieră în limba popoarelor mici – a șorților și teleuților.

  Тема:
  Cel de-al Doilea Război Mondial. Marea Victorie din 9 mai (45)

  Tematic

  Cum s-a desfășurat Ziua Victoriei în țările din spațiul postsovietic
  Putin i-a felicitat pe veterani și toți rușii cu Ziua Victoriei
  Zaharova, revoltată de declarația Casei Albe privind victoria SUA împotriva nazismului


  Știrile Zilei