18:48 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  19240

  Federația Rusă salută decizia Arabiei Saudite privind reducerea semnificativă și voluntară a producției de petrol.

  CHIȘINĂU, 13 mai - Sputnik. Rusia salută reducerea suplimentară a producției de petrol de către Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Kuweit și consideră că acest lucru va accelera restabilirea echilibrului pe piață, informează serviciul de presă al Ministerului rus al Energiei, citat de RIA Novosti.

  Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a avut o conversație telefonică cu ministrul Energiei din Arabia Saudită, prințul Abdulaziz bin Salman, consultări care au loc cu regularitate privind situația de pe piața petrolului.

  ”Alexander Novak salută reducerea suplimentară considerabilă voluntară a producției făcute de Arabia Saudită și demersurile întreprinse de Emiratele Arabe Unite și Kuweit pentru a sprijini eforturile Arabiei Saudite, menționând că aceste acțiuni sunt dovezi clare ale acțiunilor decisive care sunt extrem de apreciate și necesare pentru accelerarea procesului de restabilire a echilibrului pe piața petrolieră”, este menționat într-un comunicat al instituției.

  Zăcăminte de petrol
  © Sputnik / Всеволод Тарасевич
  Luni, Arabia Saudită și aliații săi - Emiratele Arabe Unite și Kuweit - și-au anunțat disponibilitatea de a reduce și mai mult producția de petrol în luna iunie, peste excesul cotelor stabilite în cadrul acordului OPEC+. Deci, Arabia Saudită a decis să reducă producția cu 1 milion de barili pe zi peste cota sa - la nivelul de 7,5 milioane de barili.

  Emiratele Arabe Unite și Kuweit au anunțat că vor reduce producția cu 180 de mii de barili pe zi, prin urmare, scăderea OPEC+ în iunie ar putea ajunge până la 10,8 milioane de barili în loc de 9,7 milioane de barili planificate pe zi, dacă toate părțile implicate în acord vor îndeplini angajamente.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Coronavirus în Rusia: 10.102 cazuri noi în ultimele 24 de ore
  Coronavirus în Rusia: o creștere spectaculoasă a noilor cazuri
  Putin: Unii vor să rescrie istoria, să pună Rusia „într-o poziţie falsă”
  Coronavirus în Rusia: 10 633 de cazuri noi în ultimele 24 de ore
  În Rusia o parte a restricțiilor vor rămâne până la obținerea vaccinului
  ”Alianță cu Rusia”?! Mircea Badea îi face praf pe ”propagandiștii de pe cocioc”
  Tagurile:
  Arabia Saudită, petrol


  Știrile Zilei