11:50 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  52 0 0

  Premierul Federației Ruse, Mihail Mișustin, a preluat cârma Guvernului de la Moscova, după câteva săptămâni în care s-a vindecat de coronavirus.

  CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul prin care se recunoaște ca fiind expirat documentul cu privire la numirea vicepremierului Andrei Belousov în funcția de prim-ministru inerimar, anunță RIA Novosti

  Pe 30 aprilie, prim-ministrul Federației Ruse, Mihail Mișustin, l-a anunțat pe președintele Vladimir Putin că i s-a confirmat infectarea cu noul coronavirus și a propus să fie înlocuit de adjunctul său Andrei Belousov. Ulterior a fost semnat decretul corespunzător. 

  „Se recunoaște drept expirat decretul președintelui Federației Ruse din 30 aprilie 2020 nr. 300 „privind asigurarea interimatului funcției de premier al Federației Ruse”, se menționează în document. 

  Amintim că și purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a fost diagnosticat cu COVID-19. În comentariile oferite presei ruse, acesta a declarat că este internat și urmează tratament.

  Peskov a menționat că în prima zi după confirmarea infectării nu avea simptome, însă mai târziu s-a înregistrat o creștere a temperaturii corpului. După o examinare, medicii i-au diagnosticat o pneumonie bilaterală.

  De asemenea, testele au confirmat și infectarea soției sale, campioana olimpică Tatiana Navka.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Cine este Mihail Mișustin, candidatul la funcția de prim-ministru al Federației Ruse
  Putin a semnat decretul de numire a lui Mișustin în funcția de premier
  Tagurile:
  funcție, Rusia, Premier


  Știrile Zilei