11:40 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  48391

  Tehnologia s-ar putea dovedi utilă în extinderea capabilităților materialului maskirovka, o metodă de camuflaj şi ascundere de mare succes folosită de militarii ruși încă din al doilea război mondial. Sputnik a obținut o imagine exclusivă a noului material.

  BUCUREŞTI, 19 mai – Sputnik, Doina Crainic. Sputnik a obținut o imagine exclusivă cu un nou material absorbant de radiaţii radio, inventat de inginerii ruși pentru a fi folosit de militari pentru a ascunde echipamentele sub stratul de zăpadă.

  Dezvoltat de inginerii de la Departamentul Central de Proiectare a Materialelor Radio Speciale (CDORM), cu sediul la Moscova, o filială a Ruselectronics, se relatează că materialul reduce, cu un factor de trei până la patru ori, posibilitatea ca echipamentul militar să poată fi detectat.

  Material developed in Russia that disguises military equipment as snowdrifts
  © Photo : Ruselectronics press service
  Material developed in Russia that disguises military equipment as snowdrifts

  Mai mult, „mantia de zăpadă” are un coeficient de reflecție de doar 0,5 la sută, ceea ce înseamnă că este capabilă să absoarbă 99,5 la sută din radiațiile electromagnetice prin radar, împiedicând astfel sistemele radar inamice să identifice și să recunoască un obiect ascuns de mantie, informează Sputnik News

  Se spune că materialul este rezistent la factorii climatici, inclusiv la temperaturile scăzute.

  Proiectarea și dezvoltarea materialului a fost deja finalizată, iar CDORM a produs un lot experimental. Materialul este pregătit pentru a fi livrat în serie în cadrul armatei, potrivit Ruselectronics.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova  Știrile Zilei