22:54 06 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.39
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  24271

  Dacă actuala tendință în acordarea cetățeniei străinilor se va menține pe tot parcursul anului 2020, atunci cifra finală va fi un record.

  CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. În primele patru luni ale anului 2020 Rusia a acordat cetățenie la 161,1 mii de persoane, potrivit unui raport al Ministerului de Interne de la Moscova. 

  În perioada similară a anului precedent au primit cetățenia rusă doar 63,2 mii de străini. Astfel, la începutul anului 2020 a crescut de 2,5 ori numărul celor cărora li s-a acordat cetățenia Federației Ruse, în comparație cu perioada similară a anului precedent. 

  Eliberarea pașapoartelor rusești cetățenilor străini înregistrează o tendință adcendentă din 2017. Este de menționat că, dacă această tendință se va menține, atunci anul 2020 ar putea deveni unul record în ceea ce privește numărul pașapoartelor acordate.  

  Anterior, președintele Rusiei Vladimir Putin a promulgat legea care le permite celor sosiți în țară să obțină cetățenia fără să renunțe la cea străină. 

  Mai devreme însă străinii puteau obține cetățenia rusă abia după ce prezentau dovada că au sesizat organele competente pentru a se dezice de cetățenia țării de origine. 

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Coronavirus în Rusia: numărul de cazuri noi au coborât sub 9 mii
  Procurorul general din SUA acuză Apple de cooperare cu Rusia și China
  Coronavirus în Rusia: Peste nouă mii de cazuri noi confirmate timp de 24 de ore
  Tagurile:
  Cetățenie, Rusia


  Știrile Zilei