23:56 06 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.39
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  17450

  Vladimir Putin a cerut Ministerului Comerțului și Ministerului Agriculturii să înainteze propuneri pentru sprijinirea și extinderea comerțului fermierilor ruși.

  BUCUREȘTI, 20 mai – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a solicitat Ministerului Industriei și Comerțului și Ministerului Agriculturii să propună măsuri suplimentare pentru extinderea vânzărilor producției gospodăriilor de fermieri.

  “Aș vrea să abordez apare problema vânzării producției gospodăriilor fermierilor. Repet, trebuie să susținem inițiativa privată din sate, oamenii întreprinzători, care pot și le place să lucreze cu pământul, crează noi locuri de muncă”, a spus președintele în cadrul unei ședințe dedicate situației din agricultură și industria alimentară.

  Путин во время онлайн-заседания Высшего Евразийского экономического совета в связи с пандемией.
  © Sputnik / Алексей Дружинин

  Putin a remarcat că a devenit evident că fermierilor le este greu “să pătrundă în rețelele de distribuție” .

  “Vorbim ani la rândul nostru despre acest lucru. Pentru crearea propriilor platforme de vânzare a producției nu au suficiente resurse, sunt, pur și simplu, insuficiente. Fără de aceasta sunt nevoiți să numere fiecare bănuț. Rog Ministerul Industriei și Comerțului, Ministerul Agriculturii să propună măsuri suplimentare de extindere a vânzărilor producției gospodăriilor de fermieri și cooperativelor agricole”, a conchis șeful statului, menționând că sprijinul pe care îl acordă astăzi autoritățile este insuficient.

  Totodată, Putin s-a adresat conducătorilor regiunilor. “Fermierii mizează pe sprijinul nostru, inclusiv în ceea ce privește organizarea comerțului mobil. Am spus, da, vom face. Dar e puțin. Iarmaroace, alte spații de comerț trebuie să fie mai multe, unde fiecare ar putea veni și vinde producția lui”, a menționat președintele.

  În același timp el a subliniat că astfel de locuri nu trebuie să fie “undeva prin coclauri”, ci în locuri comode, atât pentru cumpărători, cât și vânzători.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  COVID-19 în Rusia: Îndemnul lui Vladimir Putin pentru toți cetățenii ruși
  Purtătorul de cuvânt al lui Putin, testat pozitiv pentru COVID-19
  Putin: cum a creat Moscova arme unice de înaltă tehnologie
  Tagurile:
  Fermieri, Agricultura, Rusia


  Știrile Zilei