19:46 03 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.50
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  26670

  Ministerul Agriculturii din Rusia se așteaptă în acest an la o recoltă de 120 milioane de tone de cereale.

  BUCUREȘTI, 20 mai – Sputnik. Ministerul Agriculturii al Rusiei se așteaptă la o recoltă de cereale în Rusia în anul 2020 de peste 120 milioane de tone, a declarat ministrul Agriculturii, Dmitri Petrușev.

  “Ne așteptăm în anul 2020 la o recoltă de cereale de peste 120 milioane de tone”, a declarat Patrușev în cadrul unei ședințe cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, dedicate situației din agricultură și industria alimentară.

  Potrivit lui, recolta de culturi oleaginoase este prognozată la nivel de până la 22,5 milioane tone, legume și pepeni – peste 16 milioane de tone, cartofi – peste 22 milioane de tone. „Toți acești indicatori sunt la nivelul anului trecut”, a menționat ministrul. El a mai remarcat că în prezent sarcina cheie în agricultură este desfășurarea în regim normal a lucrărilor de primăvară.

  Cereale
  © Sputnik / Aleksandr Kryazhev

  În prezent, ritmurile de însămânțare depășesc nivelul de anul trecut, peste 36 milioane de hectare sunt plantate cu culturi de primăvară.

  “În legătură cu condițiile meteo nefavorabile în perioada iarna-primăvara, într-un șir de subiecți federali s-a deteriorat starea culturilor de iarnă. În acest fel, admitem o diminuare a recoltei până la 30 la sută în ținuturile Krasnodar și Stavropol, precum și în regiunea Rostov”, a spus Patrușev.

  La sfârșitul lunii ianuarie, Ministerul Agriculturii a indicat într-o prezentare că se orientează la o recoltă în 2020 de 125,3 milioane de tone.

  Prim viceministrul Agriculturii, Djambulat Hatuov, a anunțat în aprilie că ministerul își păstrează prognozele legate de recolta de cereale în acest an.

  Potrivit Rosstat, recolat brută a cerealelor în Rusia în anul 2019 a constituit 121,2 milioane de tone – e cel de-al doilea indicator din perioada postsovietică după recordul din anul 2017. Anul trecut recolta de grâu a constituit 74,453 milioane de tone.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Recolta masivă de grâu în România, Rusia și Ucraina afectează bursa din Chicago
  Rusia a obținut cea mai mare roadă de grâu din ultimii 40 de ani
  Rusia devine principalul grânar al planetei
  ONU avertizează: omenirea se va confrunta cu o foamete de „proporții biblice”
  Putin: Rusia a devenit exportatorul mondial numărul 1 de grâu
  Din cauza Rusiei Occidentul va muri de foame
  Tagurile:
  Grâne, Rusia


  Știrile Zilei