15:51 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1022)
  14831

  Angajații Centrului “Gamalei”, care se ocupă de dezvoltarea vaccinului împotriva COVID-19, și-au administrat preparatul.

  BUCUREȘTI, 25 mai – Sputnik. Toți angajații Centrului Științifico-Practic de Epidemiologie și Microbiologie “Gamalei”, care lucrează la dezvoltarea vaccinului de coronavirus și s-au vaccinat, au dobândit anticorpi de protecție.

  “Nu doar ne-au fost testați anticorpii, a fost verificată prezența anticorpilor de protecție, care neutralizează virusul”, a declarat directorul centrului, Alexandr Ghințburg.

  Mai devreme, într-un comentariu oferit agenției RIA Novosti, Ghințburg a anunțat că angajații Centrului, care se ocupă nemijlocit de dezvoltarea vaccinului, precum și el, și-au administrat preparatul. Potrivit lui, acest lucru nu trebuie tratat ca un experiment, menționând că această protecție era necesară pentru continuarea activităților, fără a risca să plece în autoizolare.

  Imunitatea la vaccinarea cu acest preparat se formează în decurs de două zile în cazul confruntării repetate a organismului cu virusul, a specificat conducătorul Centrului.

  Potrivit lui, la prima administrare a vaccinului se dezvoltă o imunitate celulară umorală, iar la a doua se formează „într-o cantitate mare celulele de memorie, una din proprietățile de bază a vaccinului”.

  “Când persoana vaccinată va contacta coronavirusul, la ea se va dezvolta o imunitate umorală și imunitatea celulară nu în decurs de două săptămâni, ci în decurs de două zile, începând să protejeze organismul vaccinat. În acest caz, cu ajutorul acestei tehnologii, va fi vorba de câteva zile (nu de câteva săptămâni, ca în cazul vaccinelor obișnuite, n.r.) la un contact repetat a organismului cu agentul patogen”, a declarat Ghințburg.

  Vaccinarea în masă a rușilor ar putea începe la începutul toamnei și va dura de la șase la nouă luni.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1022)

  Tematic

  În Rusia o parte a restricțiilor vor rămâne până la obținerea vaccinului
  Agenția Europeană a Medicamentului: un vaccin antivirus ar fi disponibil abia anul viitor
  Avertismentul lansat de doi premieri: nu se știe când și dacă va exista un vaccin
  China testează un medicament care ar putea stopa pandemia „fără vaccin”
  Avertisment Europol: vor apărea vaccinuri false anti-coronavirus
  Tagurile:
  vaccin, Rusia


  Știrile Zilei