03:19 08 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  24541

  Parada, dedicată aniversării a 75 de ani de la Marea Victorie se va desfășura pe 24 iunie, a anunțat Vladimir Putin.

  BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik. Parada dedicată celor 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei se va desfășura la Moscova pe 24 iunie, a anunțat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Алексей Дружинин

  “Vom face acest lucru... în ziua în care a avut loc legendara paradă istorică a câștigătorilor, când pe Piața Roșie au trecut ostașii care au luptat în împrejurimile Moscovei și cei care au apărat Leningradul, care au luptat în preajma Stalingradului, care au eliberat Europa, care au luat cu asalt Berlinul”, a spus liderul rus după o ședință cu Ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

  Șeful statului a ordonat demararea pregătirilor pentru acest eveniment. Șoigu are sarcina de a asigura cel mai strict regim de securitate, să reducă orice riscuri.

  De asemenea, Putin a menționat că la marșul “Regimentul Nemuritor” nu va fi posibilă respectare a distanței sociale, iată de ce acesta ar urma să fie organizat pe 26 iunie, după parada Flotei Navale.

  “Desigur, dacă, în opinia specialiștilor, nu va fi posibilă o asigurare a unei securități depline, atunci vom lua o decizie de amânarea marșului Regimentul Nemuritor pentru alte termene, mult mai târzii. Să sperăm totuși să ne realizăm planurile”, a specificat președintele.

  Parada Victoriei și acțiunea “Regimentul Nemuritor” urma să aibă loc pe 9 mai, însă ai fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus. La ziua de azi vârful epidemiei a fost depășit, a declarat Putin, făcând trimitere la specialiști.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  COVID-19 în Rusia: Îndemnul lui Vladimir Putin pentru toți cetățenii ruși
  Putin a cerut sprijinirea comerțului cu produse agricole
  Purtătorul de cuvânt al lui Putin, testat pozitiv pentru COVID-19
  Putin: cum a creat Moscova arme unice de înaltă tehnologie
  Tagurile:
  Parada, Vladimir Putin


  Știrile Zilei