16:00 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  584140

  Ministerul Apărării al Rusiei a dat publicității imaginile video cu momentul interceptării bombardierului american B-1B Lancer în apropierea frontierelor rusești.

  BUCUREȘTI, 29 mai – Sputnik. Ministerul Apărării a dat publicității video a interceptării bombardierului american B-1B Lancer de către Forțele Aerospațiale rusești.

  Mai devreme autoritățile ruse au anunțat că avioanele de luptă rusești au forțat navele aeriene americane să se îndepărteze de frontierele rusești.

  Ministerul Apărării a relatat că sistemele de apărare antiaeriană a detectat B-1B deasupra Mării Negre și Mării baltice, după care avioanele rusești Su-27P și Su-30 SM s-au apropiat de ele la o distanță sigură și le-au însoțit până ce acestea și-au schimbat direcția de zbor.

  Reprezentanții ministerului au subliniat că zborurile avioanelor rusești au fost efectuate în conformitate cu regulile internaționale.

  Bombardierele americane au desfășurat și anterior operațiuni în apropiere frontierelor Rusiei. Kremlinul a menționat că un astfel de comportament provoacă tensiuni suplimentare între cele două țări. Moscova a îndemnat în mai multe rânduri Washington să renunțe la astfel de zboruri, însă autoritățile americane au răspuns negativ.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Avionul rusesc de vânătoare Su-57 a trecut testele de stat, îndeplinind cerințele
  Avion cu peste 100 de pasageri s-a prăbuşit într-o zonă populată în Pakistan - VIDEO
  În Pakistan s-a prăbușit un avion de pasageri
  Tagurile:
  Su-30SM, Rusia


  Știrile Zilei