15:57 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  11810

  Distanța socială va fi obligatorie în avioane, a declarat șefa Serviciului Federal de Supraveghere a Protecției Drepturilor Consumatorului și a Bunăstării Omului,  Anna Popova.

  BUCUREȘTI, 31 mai - Sputnik. Distanța socială va fi obligatorie la urcarea în avion și pe tot parcursul zborului, a declarat șefa Serviciului Federal de Supraveghere a Protecției Drepturilor Consumatorului și a Bunăstării Omului,  Anna Popova .

  "Tot aici, anumite reglementări presupun că distanța observată la intrarea în avion, în timp ce se află la bordul avionului și la ieșire, nu ar trebui să se schimbe. Trebuie să existe o distanță socială, în această etapă a vieții noastre aceasta este o condiție prealabilă", a spus ea la postul TV Rossia1, transmite RIA.

  La intrebarea, dacă aeroportul este obligat în acest caz să aranjeze mai multe curse cu autobuzul pentru pasagerii care pleacă, dacă este necesar pentru a menține distanța, șeful departamentului a răspuns afirmativ. Potrivit acesteia, altfel portul aerian „nu își va îndeplini obligațiile”.

  Pandemia Covid-19

  Numărul de cazuri detectate de infecție cu coronavirus în 85 de regiuni rusești a depășit 405 de mii de persoane. Peste 4,6 mii de pacienți au murit, 171 mii au fost vindecați. În lume, potrivit OMS, cel puțin 5,8 milioane de oameni s-au îmbolnăvit, aproape 365 de mii au murit. Rusia se află pe locul trei în lista țărilor cele mai vulnerabile la infecție - după Statele Unite și Brazilia.

  Anterior, Vladimir Putin a spus că vârful răspândirii coronavirusului, potrivit oamenilor de știință, este considerat atins. Țara a început să elimine treptat restricțiile, dar în unele regiuni, inclusiv Moscova, regimul de autoizolare a fost extins.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Pe surse: Rusia ar putea introduce o aplicație mobilă specială pentru imigranți
  De ce Rusia are de câștigat de pe urma planului Comisiei Europene
  Inițiativă în Rusia: ridicarea vârstei de procurare a alcoolului de la 18 la 21
  Moscova reacționează la grantul SUA pentru “combaterea fake-news din Rusia”
  Vaccinul împotriva COVID-19 elaborat de Rusia: La ce etapă au ajuns cercetările
  Tagurile:
  Avion, pasageri


  Știrile Zilei