06:12 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  733130

  Liderul rus, consideră Sluțkii, de facto, a întins o mână în vederea păstrării memoriei istorice comune, pentru a nu permite renașterea fascismului și altor forme de xenofobie și discriminare rasială.

  CHIȘINĂU, 20 iun – Sputnik. Articolul președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, "75 de ani de la Marea Victorie: o responsabilitate comună față de istorie și viitor" este o analiză istorică extrem de puternică, care este un răspuns demn tuturor revizioniștilor și acelor politicieni occidentali care nu renunță la încercările de a rescrie istoria în concordanță cu conjunctura politică, să minimalizeze contribuția Uniunii Sovietice la victoria asupra fascismului, să egaleze responsabilitatea ei în dezlănțuirea războiului cu cea a Germaniei hitleriste, a declarat pentru RIA Novosti Leonid Sluțki, președintele Comitetului pentru afaceri externe al Dumei de Stat.

  Erou al Uniunii Sovietice, adjunctă al comandantului de escadrilă a Regimentului de aviație 125 al gărzii de femei, Maria Dolina.
  © Sputnik

  Parlamentarul a adăugat că contează pe o apreciere demnă, și nu una interpretată greșit, din partea țărilor aliate din cadrul coaliției antihitleriste și a tuturor statelor europene care au fost eliberate de fascism cu prețul sângelui vărsat de ostașii sovietici.

  ”În fond, aceasta (articolul) este o mână întinsă pentru cooperare în numele păstrării memoriei istorice comune, pentru a nu permite renașterea fascismului și altor forme de xenofobie și discriminare rasială, în numele păstrării ordinii mondiale constituite în urma celui de-al Doilea Război Mondial”, a menționat el.

  Sluțki este sigur că ”hârtia de turnesol aici va fi reacția la îndemnul liderului rus de a deschide arhivele din perioada celui de-al Doilea Război Mondial de către partenerii noștri străini.

  Președintele Comitetului Dumei de Stat a adăugat că faptele noi prezentate în articol, cu privire la acțiunile și rolul unui șir de lideri occidentali care l-au provocat pe Adolf Hitler la acțiuni armate de anvergură, merită o atenție aparte. Sluțki a subliniat că astfel de fapte nu trebuie trecute sub tăcere de-acum înainte.

  ”Cred sincer că articolul lui Vladimir Vladimirovici ar trebui studiat suplimentar, inclusiv de generația în creștere din întreaga lume, pentru ca adevărul despre cel mai sângeros dintre războaiele din istoria omenirii să fie păstrat”, a conchis politicianul.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  "Se pare că rușii câștigă războiul petrolului" - Iată de ce
  Eroii căzuți în Războiul de la Nistru, comemorați la Complexul ”Eternitate”
  Cum s-a desfășurat Ziua Victoriei în țările din spațiul postsovietic
  Responsabilitatea comună față de istorie, viitor: Articol scris de Putin de Ziua Victoriei
  Peste un milion de persoane din 60 de țări au interpretat piesa “Ziua Victoriei”
  Tagurile:
  Occident, Vladimir Putin, Arhive

  Știrile Zilei