05:49 25 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  76 0 0

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a adresat din nou cu un mesaj cetățenilor săi și a anunțat mai multe măsuri de susținere a populației în contextul pandemiei COVID-19.

  BUCUREȘTI, 23 iun - Sputnik. Liderul de la Kremlin a remarcat că pandemia COVID-19 a dus la o recesiune a economiei globale. Criza a afectat și economia Rusiei, iar Produsul Intern Brut a scăzut cu 19%, a menționat Vladimir Putin. 

  În context, liderul rus a declarat că politica statului a fost orientată spre susținerea populației și păstrarea locurilor de muncă. 

  „În aceste momente trebuie să mizăm pe noi înșine, pe resursele umane proprii și trebuie să facem pași spre noi măsuri. Investiția în educație și protejarea populației este baza dezvoltării economice. (...) Oamenii nu trebuie să rămână fără salarii. Am oferit credite fără procente. Prioritate au companiile care se gândesc mai întâi de toate la angajați”, a declarat Vladimir Putin. 

  Liderul rus a menționat că familiile în care ambii părinți au rămas fără un loc de muncă vor continua să primească câte 3000 de ruble pentru fiecare copil și îndemnizații majorate pentru șomaj în iulie și august. 

  Totodată, câte 10 mii de ruble vor primi părinții pentru fiecare copil de la naștere până la 16 ani, indiferent de veniturile înregistrate. Până acum astfel de indemnizații unice erau plătite doar pentru copiii de la 3 la 16 ani.  

  În același timp, Putin a spus că angajații din sistemul medical sunt în continuare scutiți de impozite. Și plata pentru concedii va fi mai mare, indiferent de perioada în care vor merge aceștia în vacanță. 

  Liderul rus a mai propus să fie prelungite plățile pentru asistenții sociali, până pe 15 septembrie. 

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Putin își arată pentru prima dată biroul „secret” din Kremlin - VIDEO
  Lukașenko și Putin au convenit să discute despre problemele economice
  Sondaj: 67,7 la sută dintre ruși au încredere în Putin
  Îndemnul lui Putin de a deschide arhivele războiului: Răspunsul Occidentului va fi un test
  Peskov a comentat declarațiile lui Bolton despre Putin și Trump - detalii
  Galerie foto: Vladimir Putin a vizitat biserica principală a Forțelor Armate
  Putin: Memoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei este sacră
  Tagurile:
  Pandemie, COVID-19, Vladimir Putin

  Știrile Zilei