05:10 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  16210

  Serviciul Federal de Securitate din Rusia a dejucat o tentativă de organizare a unui atentat terorist în Vladikavkaz de către un adept al Statului Islamic.

  BUCUREȘTI, 30 iun – Sputnik. Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia a dejucat un atentat terorist în Vladikavkaz: un susținător al Statului Islamic intenționa să provoace o explozie, după care ar fi urmat să plece în Orientul Mijlociu pentru a lupta alături de teroriști, a anunțat serviciul de presă al instituției.

  “A fost reținut un cetățean al Rusiei, născut în anul 1990, care a desfășurat acțiuni de pregătire a detonării unui dispozitiv explozibil artizanal în apropierea unei clădiri administrative”, se menționează în comunicat.

  În ascunzătoarea islamistului au fost găsite componente ale dispozitivului explozibil artizanal și conversațiile online cu teroriștii ISIS, aflați peste hotare.

  A fost intentat un dosar penal pentru participarea în activitatea unei organizații teroriste, urmând să fie urmărit și pentru tentative de comitere a unui atentat.

  La mijlocul lunii iunie, directorul FSB, Alexandr Bortnikov, a raportat că în ultimii zece ani în Rusia au fost dejucate peste 160 de atentate teroriste.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Șeful FSB: SUA au ajutat Rusia în prevenirea unor atentate teroriste
  FSB a reținut la Moscova trei membri ai Statului Islamic
  FSB a reținut islamiști care pregăteau o preluare a puterii - Video
  FSB a reținut cinci membri ai ISIS la Moscova
  Schimb de focuri la sediul FSB din Moscova: există victime - Video
  FSB a dejucat un atentat terorist în Murmansk
  Tagurile:
  atentat, terorist, FSB


  Știrile Zilei