21:06 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Reforma constituțională în Rusia (36)
  11950

  Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, și-a exercitat dreptul la vot în cadrul scrutinului pentru amendarea Constituției Rusiei.

  CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a exercitat dreptul la vot în cadrul scrutinului privind amendarea Constituției Federației Ruse.

  Putin a ajuns miercuri la secția de votare numărul 2151 de la Academia Rusă de Științe, unde votează de obicei în timpul scrutinelor de diferite niveluri.

  Miercuri, 1 iulie, este principala zi în care cetățenii ruși se pronunță asupra amendamentelor la Constituția Federației Ruse. 

  Inițial, scrutinul a fost programat pentru 22 aprilie, dar a fost amânat din cauza epidemiei de coronavirus. Ulterior, Putin a semnat un decret cu privire la o nouă dată a votării.

  Având în vedere situația epidemiologică și necesitatea de a asigura siguranța cetățenilor, s-a decis ca rușii să poată vota în perioada 25 iunie - 1 iulie. În două regiuni ale țării - Moscova și regiunea Nijni Novgorod - a fost oferită posibilitatea votării online, care s-a încheiat cu o zi înainte. Potrivit Comisiei Electorale Centrale din Rusia, în dimineața zilei de 30 iunie peste 49,6 milioane de alegători au participat la votul pentru amendarea Constituției, inclusiv cei care au votat la distanță, prezența la vot fiind de 45,7%.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Reforma constituțională în Rusia (36)


  Știrile Zilei