23:56 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  16421

  Ministerul rus de Externe a reacționat ca urmare a publicării unui nou articol în publicația The New York Times în care Rusia este învinuită de ”înțelegeri secrete” cu talibanii în Afganistan.

  BUCUREȘTI, 2 iul - Sputnik. Ministerul rus de Externe a comentat presupusa dovada a unei „înțelegeri secrete“ între Rusia cu talibani. Potrivit reprezentantului special al președintelui Federației Ruse pentru Afganistan, directorul celui de-al doilea departamentul asiatic al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Zamir Kabulov, în articol au fost aduse doar niște acuzații nefondate, informează Radio Sputnik.

  ”Avem nevoie de dovezi, dar acestea nu sunt. Acestea sunt acuzații nefondate“, a declarat Kabulov pentru RIA Novosti.
  De asemenea, el a subliniat că nu a auzit niciodată de traficantul de droguri Rahmat Azizi, prezentat în articol. Potrivit publicației, acesta ar fi fost principalul mediator dintre cele două părți.

  Potrivit acestuia, citirea publicației ridică mai multe întrebări decât răspunsuri. ”Falsurile trebuie, de asemenea, să fie pregătite cu atenție”, a adăugat Kabulov.

  În ajun, publicația NYT a publicat un articol în care îl anunța „mediator” în „conspirația” între Rusia și talibanii din Afganistan. Potrivit autorilor articolului, acesta este traficantul de droguri Rahmat Azizi.

  Anterior, publicația NYT făcând trimitere la surse anonime din cadrul serviciilor speciale a publicat un articol în care era afirmat că spionajul rusesc ar fi oferit recompensă militanților din Taliban pentru atacarea soldaților americani din Afganistan. În articol nu au fost aduse dovezi. Reprezentantul mișcării talibane Zabiull Mujahid a negat oficial acuzațiile publicației americane.

  Anterior, Sputnik a scris că și Trump a criticat articolul NYT despre „asistența” Federației Ruse pentru talibani.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Ministerul rus de Externe alege cuvinte dure pentru a calfica atacurile din Siria
  Ministerul rus de Externe: Brexit va avea consecințe grave asupra Uniunii Europene?
  Lavrov se întâlnește cu Trump la Washington, confirmă Ministerul rus de Externe
  Tagurile:
  afirmații fără acoperire, MAE al Rusiei


  Știrile Zilei