11:04 24 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD16.69
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1226)
  35251

  A început etapa finală a studiilor clinice ale vaccinului împotriva coronavirusului, care sunt conduse în comun de Centrul Național de Cercetare Gamaleya și Ministerul Apărării din Rusia

  CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. Testele au început pe 18 iunie. O componentă a vaccinului a fost administrată la nouă participanți la experiment, altor nouă - a doua. Ulterior, pe 23 iunie, vaccinul a fost administrat altor 20 de voluntari, acest grup va primi medicamentul într-o versiune de rapel - ulterior li se va administra a doua componentă a vaccinului.

  Primul grup de voluntari care testează vaccinul va fi externat pe 15 iulie după trecerea testelor de control, ei vor reveni la stațiile de lucru. Acum starea lor este bună, „nu sunt notate plângeri de sănătate, reacții negative sau adverse”, anunță Ministerul rus al Apărării.

  Al doilea grup de voluntari pe care se efectuează un studiu privind eficacitatea și imunogenitatea vaccinului va primi a doua componentă a vaccinului coronavirus pe 13 iulie. Schema de vaccinare rapel prevăzută pentru acest grup permite consolidarea sistemul imunitar și oferirea unei creșteri a duratei sale, explică instituția citată.

  Datele obținute, după cum s-a menționat, „indică formarea la voluntarii din primul și al doilea grup al răspunsului imun la introducerea vaccinului împotriva coronavirusului COVID-19”.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1226)
  Tagurile:
  Rusia, teste, vaccin, COVID-19, coronavirus

  Știrile Zilei