13:42 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  30351

  Rusia va continua construcția unor nave universale de asalt portelicoptere în funcție de rezultatele exploatării primelor două.

  © Sputnik / Алексей Дружинин
  CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik, Octavian Racu. În Rusia construcția seriilor navelor universale desant, purtătoare de elicoptere, va continua după testarea a primelor două, a declarat luni președintele Rusiei, Vladimir Putin.

  Luni, șeful statului rus a participat la așezarea chilei a primelor două navelor universale desant la uzina „Zaliv” din Kerci.

  “Avem nevoie, într-o astfel de formă nouă aceste primele nave. Avem și un program de testare și un program de lucrări suplimentare de construcție, a studierii modului în care vor funcționa. Iată de ce, da, planificăm să facem acest lucru în funcție de rezultatele exploatării lor”, a spus Putin, răspunzând la o întrebare adresată de unul din muncitori.

  În aceeași zi, la uzina Sevmaș (Severodninsk) a avut loc ceremonia de așezarea chilei a două submarine multirol a proiectului „Yasen-M” (proiectul 885-M) care vor purta numele “Voronej” și „Vladivostok”. Totodată, la Sankt Petersburg, la uzina “Severnaia Verf” a fost așezată chila a noului fregat al proiectului 22350 “Amiralul Yumașev” și “Amiralul Spiridonov”.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Flota de Nord a Rusiei va fi dotată cu arme hipersonice
  Rusia își construiește o nouă flotă: pe 16 iulie va începe construcția a 6 nave
  Flota rusă a primit Be-200: Avioanele-amfibie vor apărea în mările Azov și Caspică
  Cum au reacționat sistemele Bastion, Iskander și Flota Baltică la exercițiile BALTOPS-2020
  Tagurile:
  Vladimir Putin


  Știrile Zilei