13:21 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  25290

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care stabilește obiectivele dezvoltării naționale până în anul 2030.

  CHIȘINĂU, 21 iul – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semna un decret „cu privire la obiectivele național ale dezvoltării Rusiei până în anul 2030”, se anunță pe pagina oficială a Kremlinului.

  În textul documentului sunt definite scopurile naționale a dezvoltării țării până la anul 2030. Printre acestea: salvagardarea populației, sănătatea și bunăstarea oamenilor; oportunități pentru autorealizarea și dezvoltarea talentelor; un mediu confortabil și sigur pentru viață; munca demnă și un antreprenoriat de succes; digitalizarea.

  În decret sunt stabilite indicatorii-țintă care caracterizează realizarea obiectivelor stabilite pentru anul 2030.

  În document sunt indicate următoarele obiective naționale: “Salvgardarea populației, sănătatea și bunăstarea oamenilor”, “Oportunități pentru autorealizare și dezvoltarea talentelor”, “Un mediu confortabil și sigur pentru viață, “O muncă demnă”, “Eficientă și un antreprenoriat de succes”, “Transformarea digitală”.

  Mai devreme, prim-ministrul rus, Mihail Mișustin, a declarat că termenii de realizare a obiectivelor naționale ar putea fi prelungite până în anul 2030.

  La rândul lui, Putin a dispus adaptarea proiectelor naționale. De asemenea, la Consiliul pentru dezvoltarea strategică și proiecte naționale, președintele Rusiei a declarat că pentru prima dată în istoria țării Rusia are o șansă de a rezolva cardinal problema locativă a cetățenilor.

  Tematic

  Merkel și Putin au purtat o discuție telefonică
  Putin și Erdogan au discutat despre reluarea curselor aeriene între cele două țări
  Putin și Rouhani au discutat despre situația din Siria
  Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
  Putin a participat la lansarea construcției unei noi nave desant
  Putin: Rusia ar putea continua construcția navelor universale de asalt
  Tagurile:
  Rusia, Vladimir Putin


  Știrile Zilei