13:32 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1138)
  427111

  Potrivit specialiștilor, după trei săptămâni, când se declanșează răspunsul sistemului imunitar, există un nivel maxim în ceea ce privește protecția. În același timp, este încă dificil de spus care va fi durata de protecție împotriva coronavirusului.

  CHIȘINĂU, 21 iul - Sputnik. Vaccinul rusesc împotriva noii infecții cu coronavirus este gata, a declarat prim-viceministrul rus al Apărării, Ruslan Țalikov, într-un interviu acordat ziarului ”Argumentî i Faktî”, citat de RIA Novosti.

  În ajun, a fost anunțată finalizarea testărilor clinice și externarea tuturor voluntarilor. Ministerul Apărării precizează că rezultatele demonstrează clar dezvoltarea unui răspuns imun la toți participanții care au participat la testare.

  Anterior, șefa Centrului de Studii Clinice a Medicamentelor de la Universitatea ”Secenov”, Elena Smoliarciuk, a menționat că imunitatea la coronavirus s-a dezvoltat la toți voluntarii care au participat la testarea vaccinului.

  Potrivit acesteia, după trei săptămâni, când se declanșează răspunsul sistemului imunitar, există un nivel maxim în ceea ce privește protecția.

  În același timp, este încă dificil de spus cât va dura această imunitate, a explicat Smoliarciuk, deoarece oamenii de știință trebuie să răspundă la această întrebare în următoarea fază a studiilor clinice.

  Cele mai recente date despre situația cu privire la COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1138)

  Tematic

  Vaccinul pentru Covid-19 -Rusia ar putea fi prima țară din lume cu un program de imunizare
  Testarea primului vaccin împotriva COVID-19 a fost finalizat cu succes în Rusia
  Suntem protejați: voluntarii care au testat vaccinul anti-COVID au fost externați
  Tagurile:
  vaccin, Rusia


  Știrile Zilei