04:19 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (161)
  1446141

  Tancul rusesc principal de luptă T-72 a suferit numeroase modificări de-a lungul deceniilor, iar ultimele modificări l-au transformat într-un submersibil, după cum arată imaginile impresionante publicate de Ministerul rus al Apărării.

  BUCUREŞTI, 25 iul – Sputnik. Manevra spectaculoasă, prin care un tanc T-72B3 a traversat un râu de 5 metri adâncime, a fost efectuată în timpul unor exerciții în afara orașului Orenburg, în regiunea Ural, la granița dintre Europa și Asia.

  Înregistrarea video surprinde tancul de 41 de tone dispărând sub apă, după care a ieşit în siguranță pe malul opus pentru a continua să-și execute sarcina de luptă.

  Pentru a deveni submersibil, tancul a fost echipat cu un „canal special pentru aer”, pentru ca echipajul să poată respira în timpul coborârii, a precizat Ministerul rus al Apărării, potrivit RT

  Aparent, pe fundul râului exista o vizibilitate zero, iar șoferul s-a bazat doar pe datele de pe tabloul său de bord, evitând în același timp opriri și viraje bruşte.

  T-72 este un tanc principal de luptă conceput de sovietici, construit încă de la începutul anilor '70. Versiunea actualizată a T-72B3 din 2016 a fost dotată cu armură reactivă explozivă, o armă capabilă să tragă rachete ghidate, cu un motor nou puternic, cu transmisie automată și afișaje digitale.

  Тема:
  Industria militară rusă (161)

  Tematic

  Tancul rusesc “Armata” a fost testat în regim fără pilot
  Rusia pregătește tancul “Armata” pentru export
  De la fundul râului, pe postament – Tainele tancului T-34
  ”Armata” merge la export: Cine va primi primul noul tanc rusesc T-14
  Un moldovean condamnat în Italia pentru construcţia unui tanc

  Știrile Zilei