13:29 27 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.03
 • RUB0.22
 • RON4.13
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1322)
  21530

  Un vaccin împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul Național de Cercetări în Virologie și Biotehnologie din Rusia, a primit aprobarea pentru a intra în studii clinice, potrivit serviciului de presă al agenției rusești pentru sănătate Rospotrebnadzor.

  BUCUREŞTI, 25 iul – Sputnik. Centrul Național de Virologie și Biotehnologie din Rusia, deţinând acum autorizația de a efectua studii clinice pentru vaccinul său împotriva noului coronavirus, va trece la pasul următor, informează centrul de presă al Serviciului Federal de Supraveghere a protecției drepturilor şi bunăstării consumatorilor, Rospotrebnadzor, citat de Sputnik France

  „Primii voluntari vor fi vaccinați pe 27 iulie”, a anunţat serviciul.

  Potrivit premierului rus Mihail Mişustin, medicamentul din Rusia împotriva noului coronavirus a fost dezvoltat de 17 organizații științifice, existând peste 26 de tipuri de vaccinuri. La rândul ei, vicepremierul Tatiana Golikova a descris Vector drept un lider în industrie.

  Alte vaccinuri

  Luni, 20 iulie, au fost finalizate studiile clinice pentru un alt vaccin pe care l-a dezvoltat Ministerul Apărării împreună cu Centrul Național de Epidemiologie și Microbiologie Gamaleïa. Un al doilea grup de 20 de voluntari a părăsit deja spitalul militar.

  Fiecare dintre aceştia a produs un răspuns imun, fără efecte secundare sau complicații. După ce specialiștii vor analiza rezultatele testelor și vor studia datele din examinări, medicamentul va fi înregistrat de stat.

  În Rusia au fost raportate un număr total de 800.849 de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 13.046 de oameni au murit din cauza bolii, potrivit cifrelor oficiale.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1322)

  Tematic

  „Profețiile” lui Bill Gates: școli închise până în 2021 și cantitați uriașe de vaccin
  Occidentul pierde cursa privind crearea vaccinului anti-COVID-19
  Crucea Roşie: Foametea și nevoia de vaccin pot declanșa un nou val de migrație post-Covid
  Ministrul Sănătății vrea să cumpere vaccin pentru jumătate din populația României

  Știrile Zilei