11:37 24 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD16.69
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  96270

  Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat rezultatele examinării finale ale voluntarilor care au testat vaccinul împotriva COVID-19.

  CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. Examinarea finală a voluntarilor, care au testat vaccinul pentru coronavirus în spitalul "Burdenko", demonstrează prezența vădită a unei reacții imune, anunță Ministerul Apărării al Rusiei.

  “Pe 3 august, în spitalul central militar al Ministerului Apărăii “Berdenko” a avut loc examinarea finală a voluntarilor care au participat la studiile clinice ale vaccinului pentru coronavirus COVID-19, desfășurate de Ministerul Apărării al Rusiei, în cooperare cu Centrul Național de Studii epidemiologice și microbiologice Gamalei”, se spune în comunicatul instituției.

  Conform protocolului studiilor clinice, voluntarii au revenit în cea de-a 42-a zi de la prima vaccinare și au fost supuși unui examen medical profund.

  “Rezultatele examenului arată foarte clar prezența la toți voluntarii a unei reacții imune, obținute în urma vaccinării. Nu au fost înregistrate efecte secundare sau anomalii în funcționarea organismului”, subliniază Ministerul Apărării.

  În acest fel, datele obținute confirma siguranța vaccinului elaborat de Centrul Național pentru studii epidemiologice și microbiologice “Gamalei”.

  În cadrul experimentului, desfășurat între 3 iunie – 20 iulie, voluntarii s-au aflat sub supravegherea neîntreruptă a specialiștilor din spitalul Burdenko, care au o experiență bogată în desfășurarea studiilor clinice.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  „Profețiile” lui Bill Gates: școli închise până în 2021 și cantitați uriașe de vaccin
  Ministrul Sănătății vrea să cumpere vaccin pentru jumătate din populația României
  Crucea Roşie: Foametea și nevoia de vaccin pot declanșa un nou val de migrație post-Covid
  Un alt vaccin rusesc împotriva Covid-19 intră în studiile clinice
  „Un moment Sputnik”: Rusia speră să fie primul producător de vaccin anti-Covid 19
  Companiile din Rusia și China vor testa în comun vaccinele împotriva COVID-19
  Teoria Conspirației, alimentată oficial: vaccin COVID-19, PROTEJAT guvernamental!
  Tagurile:
  vaccin, Rusia

  Știrile Zilei