17:38 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  18840

  Vladimir Putin și şi omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au avut o conversație telefonică în care au discutat situația din Siria și Libia.

  Vladimir Putin, în cabinetul din Kremlin
  © Sputnik / Алексей Никольский
  BUCUREȘTI, 17 aug – Sputnik. Președintele Rus, Vladimir Putin, a avut o convorbire telefonică cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, liderii celor doua țări au discutat despre situația din Siria și Libia, anunță serviciul de presă al Kremlinului, citate de RIA Novosti

  “A avut loc o discuție telefonică a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. O atenție deosebită a fost acordată crizei libiene. S-a reiterat necesitatea realizări unor pași concreți din partea celor două tabere beligerante, în direcția asigurării unui regim durabil de încetare a focului și a lansării unor negocieri directe, în conformitate cu hotărârea conferinței de la Berlin și rezoluției 2510 a Consiliului de Securitate al ONU” , se spune în mesaj.

  Totodată, s-a discutat și despre situația din Siria “fiind pus accentul pe activizarea eforturilor comune în combaterea terorismului”. Liderii au convenit să continue coordonarea în realizarea acordurilor ruso-turce cu privire la zona de deescaladare din provincia Idlib, în ​​primul rând, a Protocolului adițional la Memorandumul de la Soci din 2018, adoptat la Moscova la 5 martie.

  De asemenea, cei doi șefi de stat au abordat și alte probleme actuale de pe agenda internațional, în special, reglementarea crizei din Orientul Mijlociu.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Lukașenko a convenit cu Putin asupra unui ajutor în asigurarea securității țării
  Băsescu, declarație surpriză despre Vaccinul lui Putin: ”Dacă aș putea, m-aș duce la el!”
  Românii îl distrug pe Iohannis după reacția la vaccinul COVID din Rusia, anunțat de Putin!
  Putin și Lukașenko au discutat despre situația din Belarus
  Sondaj: 65,1 la sută dintre ruși au încredere în Putin
  Tagurile:
  Siria, Libia, Recep Tayyip Erdogan, Vladimir Putin

  Știrile Zilei