06:07 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  22162

  Medicii spitalului din Omsk au luptat timp de 44 de ore pentru salvarea vieții lui Navalnîi, afirmă cadrele medicale într-o scrisoare deschisă.

  CHIȘINĂU, 26 aug – Sputnik. Medicii din Omsk au luptat pentru salvarea vieții lui Aleksei Navalnîi peste 44 de ore, ambulanța a sosit la aeroport peste 16 minute după recepționarea semnalului de la bordul aeronavei, menționează într-o scrisoare deschisă a medicilor din regiune, citată de RIA Novosti.

  Miercuri, cinci medici au semnat o scrisoare deschisă despre salvarea vieții lui Navalnîi. În mesajul adresat, medicii au comentat declarațiile care vizează cadrele medicale și și-au exprimat atitudinea față de situația creată. Mai devreme, MAE al Rusiei a declarat că Moscova se simte profund jignită de acuzațiile venite din Occident în adresa medicilor din Omsk de “tentativa de a ascunde adevărul” în legătură cu incidentul legate de Navalnîi.

  “Astăzi nu poate fi negat faptul că anume profesionalismului medicilor din Omsk Navalnîi a rămas în viață. Peste 16 minute de la recepționarea semnalului de la bordul avionului, ambulanța a sosit în aeroport”, au scris medicii.

  “Peste 17 minute de la evacuarea bolnavului, acesta a fost adus la spitalul de urgență numărul 1 din Omsk. În decurs de 44 de ore medicii au luptat pentru salvarea vieții lui. E un fapt care nu poate fi negat”, afirmă autorii scrisorii.

  Din numele tuturor medicilor din regiunea Omsk au semnat președintele sindicatului lucrătorilor medicali, Serghei Bîstrușkin, rectorul Universității de Medicină din Omsk, Maria Livzan, medicul emerit al Rusiei și cetățeanul de onoare al Omskului, Marat Adîrbaev, președintele asociației regionale a medicilor, copreședinele sediului regional al Frontului Popular, Iuri Novikov.

  Mai devreme, medicii din Omsk au transmis colegilor din Germania imaginile RMN a lui Navalnîi și “au primit din partea clinicii Charite o scrisoare de recunoștință pentru cooperarea”.

  Luni, clinica berlineză Charite a anunțat că au descoperit în organismul lui Navalnîi substanțe din grupul inhibatorilor de colinesterază, însă, deocamdată, nu cunosc despre ce substanță este vorba, urmând să fie efectuate analize suplimentare. Medicii germani îl tratează pe Navalnîi cu atropină.

  Tematic

  Liderul opoziției liberale ruse, Alexei Navalnîi, a fost reținut de poliție
  Ce substanță chimică a găsit poliția pe hainele și mâinile lui Navalnîi
  Medicii ruși au permis transportarea lui Navalnîi în afara țării
  Aurescu, făcut praf după intervenția în cazul Navalnîi: ”Politica de colonie la ordin!”
  Cazul lui Navalnîi: Reacția medicilor din Omsk la declarațiile spitalului din Germania
  Cazul Navalnîi: Kremlinul a comentat declarațiile medicilor germani
  Palmă pentru detractorii Rusiei: medicii germani felicită medicii ruși din cazul Navalnîi!
  Tagurile:
  Aleksei Navalnîi

  Știrile Zilei