12:12 27 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.34
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.38
 • UAH0.63
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Proteste în Belarus (136)
  822152

  MAE de la Moscova a reacționat la afirmațiile lui președintelui polonez Andrzej Duda despre o intenție a Poloniei de “a lua sub protecție” anumite regiuni ale Belarusului.

  CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Moscova îndeamnă Varșovia să renunțe la subminarea suveranității Belarusului, să revină la normele dreptului internațional, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

  “Autoritățile poloneze continuă să se amestece direct în problemele interne ale Republicii Belarus. Nu doar ei, aici se întâmplă ceva cu totul ieșit din comun. Varșovia exercită presiunea asupra Minskului, dictându-i cum trebuie să se comporte, susține deschis, inclusiv financiar, apropo, acționând prin intermediul ONG-urilor pe care le controlează și a forțelor opoziției belaruse”, a declarat Zaharova joi, în cadrul unui briefing.

  “În legătură cu aceasta suntem îngrijorați de informațiile despre declarațiile primei persoane în stat cu privire la disponibilitatea de “a lua sub protecție” anumite regiuni ale republicii vecine”, a menționat purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova.

  “Îndemnăm Varșovia să revină la normele general acceptate ale dreptului internațional, să renunțe la politica de subminare a suveranității statului vecin, la utilizarea unor instrumente inacceptabile în relațiile internaționale, precum sprijinirea unor manifestații antiguvernamentale, crearea pe teritoriul său a unei baze financiare și organizaționale pentru forțele opoziției, care acționează în afara câmpului legal”, a declarat ea.

  Mai devreme, președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, declarat că printre statele care se amestecă în problemele interne ale republicii, dirijând cu acțiunile de protest, sunt Polonia, Cehia, Lituania și Ucraina.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Proteste în Belarus (136)

  Tematic

  Reporterul RIA Novosti, reținut de miliția belarusă
  Moscova critică politica UE față de Belarus
  Lavrov: Rusia nu are niciun motiv să se întâlnească cu opoziția belarusă
  Lukașenko anunță interceptarea unei discuții Berlin-Varșovia în cazul lui Navalnîi
  Premierul Rusiei a sosit în Minsk: care vor fi subiectele negocierilor
  Tagurile:
  Andrzej Duda, Belarus, Rusia, Polonia

  Știrile Zilei