07:14 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  15490

  Directorul Rospotrebnadzor, Anna Popova, a anunţat data când se vor încheia studiile clinice pentru cel de-al doilea vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de Centrul Național Rus de Cercetări în Virologie și Biotehnologie Vector.

  BUCUREŞTI, 7 sept – Sputnik. Studiile clinice pentru cel de-al doilea vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de Centrul Național Rus de Cercetări în Virologie și Biotehnologie Vector, urmează să se încheie în jurul datei de 30 septembrie, a declarat directorul Rospotrebnadzor, Anna Popova.

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Алексей Дружинин

  Pe 7 septembrie, șefa Rospotrebnadzor (Serviciul Federal de Supraveghere pentru protejarea drepturilor consumatorilor și a bunăstării umane), Anna Popova, a dezvăluit data la care se vor încheia studiile clinice pentru cel de-al doilea vaccin rusesc împotriva Covid-19.

  „Până în prezent, colegii noștri s-au concentrat asupra unui singur vaccin - un vaccin peptidic, bazat pe antigeni peptidici. În ceea ce privește studiile clinice, acestea se apropie de final, ultima zi fiind 30 septembrie”, a declarat Popova în cadrul unui congres dedicat bolilor infecțioase.

  În august, Centrul Național Rus de Cercetare în Virologie și Biotehnologie Vector a trecut la faza a doua de testare a vaccinului său împotriva coronavirusului, și anume, la studiile clinice pe om, a spus Anna Popova la acea vreme, potrivit Sputnik France

  Două vaccinuri s-au dezvoltat în Rusia

  Răspunzând unei întrebări referitoare la vaccinul care va fi cel mai bun - cel dezvoltat de Centrul Vector sau cel al Centrului Gamaleïa –, Anna Popova a explicat că este important ca fiecare țară să aibă mai multe opțiuni.

  Pe 27 iulie, Vector a lansat studiile clinice pentru vaccinul său. Au participat cel puțin 300 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, inclusiv 60 de angajați ai Vector.

  În același timp, un vaccin dezvoltat de Ministerul Apărării din Rusia și de Centrul de Cercetare în Epidemiologie și Microbiologie Gamaleia a fost înregistrat pe 11 august 2020 sub denumirea „Sputnik V”.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19
  Teoria Conspirației, alimentată oficial: vaccin COVID-19, PROTEJAT guvernamental!
  „Un moment Sputnik”: Rusia speră să fie primul producător de vaccin anti-Covid 19
  „Sputnik V”: Putin anunță înregistrarea primului vaccin împotriva coronavirusului în Rusia
  Putin a anunțat înregistrarea primului vaccin rusesc împotriva COVID-19
  Un alt vaccin rusesc împotriva Covid-19 intră în cea de-a doua fază a testării
  Tagurile:
  COVID-19, Rusia, vaccin

  Știrile Zilei