11:03 29 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.75
 • USD16.94
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  279111

  În Belarus au demarat exerciții militare ruso-belaruse „Frăția Slavă 2020”. Ministerul Apărării al Rusiei declară că acestea nu sunt îndreptate împotriva vreunei țări.

  CHIȘINĂU, 15 sep – Sputnik. Exercițiile militare „Frăția Slavă 2020” din Belarus, la care participă militarii ruși, sunt dedicate operațiunilor antiteroriste și nu sunt îndreptate împotriva altor state, a declarat Ministerul Apărării din Rusia.

  "Din 14 septembrie, pe poligonul "Brestski", Republica Belarus, a demarat prima etapă a exercițiilor tactice belaruso-ruse “Frăția Slavă 2020”. Exercițiile au o tematică antiteroristă și nu sunt îndreptate împotriva altor state. Din partea Rusiei participă o unitate a regimentului de asalt de gardă a unității de gardă din Pskov a Forțelor Aeropurtate", se menționează în comunicat.

  În cadrul primei etape, care se va încheia pe 25 septembrie, trupele de desant rusești și belaruse vor exersa acțiunile comune în componența unor grupuri tactice. Totodată, se vor desfășura competiții sportive și evenimente dedicate culturii naționale.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Rusia răspunde exercițiilor militare NATO din România
  Țara care face exerciții militare și cu NATO, și cu Rusia: “Suntem neutri”
  Serbia, revoltată de refuzul SUA de a elibera viză pentru șeful Statului Major
  Tagurile:
  Belarus, Rusia, Exerciții militare

  Știrile Zilei