11:12 27 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.34
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.38
 • UAH0.63
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  7740

  Ministerul Sănătății din Rusia a început procedura de înregistrare pentru al doilea vaccin împotriva Covid-19, dezvoltat de Centrul Național de Cercetare în Virologie și Biotehnologie Vektor, a anunțat serviciul de presă al Rospotrebnadzor.

  BUCUREŞTI, 22 sept – Sputnik. Pe 22 septembrie, Serviciul rusesc pentru drepturile consumatorilor și bunăstarea umană (Rospotrebnadzor) a anunțat data până la care trebuie înregistrat al doilea vaccin rusesc împotriva coronavirusului, dezvoltat de centrului Vektor, vaccin denumit EpiVacCorona.

  Vaccin, imagine simbol
  © Sputnik / Николай Хижняк

  „Ministerul Sănătății al Federației Ruse a început, în conformitate cu decretul Guvernului Federației Ruse din 03.04.2020 nr. 441, procedura de înregistrare a vaccinului EpiVacCorona. Este planificată finalizarea procedurii de înregistrare pentru vaccinul EpiVacCorona înainte de 15 octombrie 2020”, a anunţat astăzi serviciul de presă al Rospotrebnadzor, potrivit Sputnik France

  Al doilea vaccin rusesc

  Pe 27 iulie, Centrul Național Rus pentru Cercetare în Biologie și Biotehnologie Vektor a lansat studiile clinice pentru EpiVacCorona. Au participat cel puțin 300 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, inclusiv 60 de angajați ai Vektor.

  După cum a anunțat Rospotrebnadzor pe 17 septembrie, studiile clinice de faza unu au dovedit siguranța vaccinului. În ceea ce privește eficiența acestuia, va fi testat pe 3.000 de voluntari.

  Sputnik V

  Vaccinul Centrului Vektor a fost dezvoltat în paralel cu Sputnik V, dezvoltat de Ministerul Apărării din Rusia, împreună cu Centrul de Cercetare în Epidemiologie și Microbiologie Gamaleïa.

  Sputnik V a fost înregistrat pe 11 august. În studiile clinice, toți voluntarii au prezentat niveluri ridicate de anticorpi și niciunul nu a dezvoltat complicații grave, au spus medicii. Primele loturi de Sputnik V vor fi rezervate îngrijitorilor medicali, apoi celor care doresc să fie vaccinați.

  Tematic

  AstraZeneca reia testele pentru un vaccin contra Covid-19
  Rusia: data când se încheie studiile clinice pentru al doilea vaccin împotriva Covid-19
  Centrul Gamaleia va crea un vaccin combinat împotriva coronavirusului și a gripei
  Tagurile:
  COVID-19, vaccin

  Știrile Zilei