01:46 30 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.94
 • USD17.04
 • RUB0.21
 • RON4.09
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1329)
  39951

  În presa internațională este declanșată o adevărată campanie informațională de discreditare a oricăror eforturi ale Rusiei în lupta cu pandemia COVID-19, susține Maria Zaharova.

  BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. Rusia se confruntă cu o campanie teribilă de discreditare a eforturilor țării în cadrul luptei împotriva coronavirusului, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

  “Sunt importante nu doar cercetările științifice și promovarea lor, e important să prevenim și să nu admitem ceea ce observăm acum în mijloacele de informare în masă internationale: valuri de discreditări, care, din păcate, sunt îndreptate în totalitate spre discreditarea eforturilor rusești în această direcție”,  a declarat Zaharova în cadrul unui briefing desfășurat la Moscova.

  Potrivit ei, această campanie se manifestă prin publicarea unor materiale scrise la comandă,  prin elaborarea unor teze care sunt promovate în presa internațională.

  Toate acestea “sunt îndreptate spre diminuarea oricărei dorințe a comunității internaționale de a accepta orice informație din Rusia și despre Rusia, legată de succesele obținute în sfera medicală în lupta cu COVID-19”.

  “E foarte important ca alături de producerea unor mijloace medicale, medicamente și proiecte în sfera combaterii COVID-19, să nu admitem acea grozăvie care are loc în legătură cu campaniile informaționale de discreditare a unor astfel de eforturi”, a spus reprezentantul MAE al Rusiei.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1329)

  Tematic

  Vaccinul antigripal pentru copii, distribuit în țară
  Cât de periculos este vaccinul: SUA solicită un răspuns, Europa numără profiturile
  Medicii SUA, interesați de vaccinul rusesc împotriva COVID-19
  Rusia: A fost eliberat un patent pentru cel de-al doilea vaccin anti-COVID-19
  Tagurile:
  COVID-19, coronavirus, Rusia, Maria Zaharova

  Știrile Zilei