21:09 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  22760

  Vladimir Putin și premierul armean Nikol Pashinyan au discutat despre situația din zona conflictului din Karabahul de Munte.

  BUCUREȘTI, 02 oct - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin și premierul armean Nikol Pashinyan au discutat despre situația din zona conflictului din Karabahul de Munte, informează serviciul de presă al Kremlinului.

  "La inițiativa părții armene, a avut loc o conversație telefonică între președintele Federației Ruse Vladimir Putin și prim-ministrul Republicii Armenia Nikol Pashinyan. Discuția s-a axat pe situația din zona conflictului din Karabahul de Munte ", se arată în comunicat.

  Duminică, 27 septembrie, Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a declarat că forțele armate ale Armeniei au atacat localitățile de pe linia de contact din Karabah, provocând victime printre civili. Potrivit Ministerului Apărării al Armeniei, Karabahul “a fost supus unor atacuri aeriene și cu rachete”.

  Bakuul și Erevanul s-au acuzat reciproc de tensionarea situației. Ministerul Apărării al Azerbaidjanului afirmă că focul a fost deschis de partea armeană, iar forțele azere au declanșat o operațiune de contraofensivă. Ministerul Apărării al Armeniei declară că regiunea Karabah a fost supusă unor atacuri aeriene și cu rachete din partea Azerbaidjanului.

  Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a îndemnat Bakuul și Erevanul să înceteze imediat focul și să recurgă la negocieri. Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) a subliniat că acest conflict trebuie să fie soluționat doar pe o cale pașnică, cu implicarea grupului OSCE de la Minsk. Totodată, OTSC a menționat că Armenia nu a solicitat ajutor din partea organizației pentru soluționarea conflictului.

  Ieri, 1 octombrie, președinții Rusiei, SUA și Franței, Vladimir Putin, Donald Trump și Emmanuel Macron, au emis o declarație comună în care ce cer oficialităților de la Baku și Erevan să recurgă imediat la dialog, fără niciun fel de condiții prealabile.

  Tematic

  Vor putea oare Azerbaidjanul și Armenia să înceteze focul și să se înțeleagă
  Armenia ar putea apela la OTSC, în cazul extinderii conflictului din Karabah
  Video: Armenia arată cum a distrus tancurile Azerbaidjanului
  Tagurile:
  Nikol Pashinyan, Vladimir Putin

  Știrile Zilei