11:39 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  31250

  FSB a reținut un grup de teroriști islamiști care planificau comiterea unei serii de atentate teroriste în Rusia. Imagini video din Volgograd.

  BUCUREȘTI, 15 oct – Sputnik. Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) a publicat imagini video ale operațiunii de neutralizare a islamiștilor organizației “Jama'at al-Tawhid wal-Jihad”, care intenționau să comită o serie de atentate în țară.

  În imaginile video apar trupele speciale ale FSB, care au descoperit într-o pădure o ascunzătoare de muniții și substanțe explozibile: pregătite pentru utilizarea coctailului Molotov, pungi cu sulf măcinat, grenade și cărtușe.

  În preajma ascunzătorii se află două cadavre ale teroriștilor.

  Potrivit comunicatului FSB, în timpul operațiunii de reținere, liderul și complicele acestuia, în timp ce încercau să extragă conținutul din ascunzătoarea din Volgograd, au opus rezistență armată și au fost lichidați.

  Totodată, în Moscova, Sankt Petersburg, Ufa, Maikop și Volgograd au fost reținuți alți membri ai celulei interregionale, pe numele cărora se iau decizii procedurale, a declarat FSB.

  Tematic

  FSB a dejucat un atentat terorist în Murmansk
  FSB au dejucat un atentat terorist în Vladikavkaz
  Un guvernator rus, arestat de ofițerii FSB - Video
  FSB au reținut un grup de adepți ai Statului Islamic: planificau asasinate - Video
  FSB a reținut 13 persoane care pregăteau atentate asupra unor instituții de învățământ
  FSB a prevenit comiterea unui masacru la Moscova - Video
  Tagurile:
  Rusia, FSB

  Știrile Zilei