11:49 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  22271

  Kremlinul a reacționat la sancțiunile UE, legate de cazul Navalnîi, care prevăd includerea în liste și a directorului FSB, Aleksandr Bortnikov.

  BUCUREȘTI, 15 oct – Sputnik. Uniunea Europeană a publicat o decizie cu privire la includerea în lista sancțiunilor a directorului FSB, Aleksandr Bortnikov, primul adjunct al șefului administrației prezidențiale, Serghei Kirienko și alți patru demnitari de rang înalt.

  Kremlinul consideră că sancțiunile UE împotriva unor demnitari în legătură cu cazul lui Aleksei Navalnîi reprezintă un gest ostil conștient.

  “Constatăm cu regret că e un gest neprietenesc conștient în adresa Rusiei. Prin această decizie Consiliul UE a adus o daună relațiilor cu țara noastră”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

  Potrivit lui, Rusia va răspunde la aceste sancțiuni în conformitate cu propriile interese. Kremlinul regretă că Bruxelles au plasat relațiile cu Moscova în dependență de situația lui Navalnîi.

  “Partea tristă a acestei probleme constă în faptul că în această decizie nu se întrevede nicio logică – anume acest aspect, probabil, reprezintă o circumstanță agravantă a unei astfel de decizii, adoptate de Consiliul UE”, a adăugat reprezentantul Kremlinului.

  Tematic

  Alexandr Sabaev: Diagnosticul de „otrăvire” al lui Navalnîi nu a fost confirmat
  Aurescu, călcat în picioare de români pentru cazul Navalnîi!
  Cazul Navalnîi: Miniștrii de Externe ai UE au aprobat sancțiunile antirusești
  Tagurile:
  Aleksei Navalnîi, Dmitri Peskov

  Știrile Zilei